In de voetsporen van burgemeester Smits

EIBERGEN - In de voetsporen van burgemeester Smits. Dat is het thema van de IVN-wandeling, die plaatsvindt op zondag 20 augustus. Het is een natuurwandeling op de Maat in Eibergen.

Vertrek om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Openluchttheater aan de Grotestraat 46. Terugkomst circa 16.00 uur.

Deze wandeling is geschikt voor jeugdigen en ook voor mensen met loophulpmiddelen (verharde paden). Tijdens deze wandeling vertellen de gidsen Hans, Leo en Jan-Dirk over het ontstaan van deze bijzondere plek en wijzen zij de wandelaars op het aanwezige natuurschoon. Zoals de indrukwekkende Italiaanse zwarte populier, die een aantal jaren geleden getroffen werd door een blikseminslag.

De opvallende villa met bijbehorend park 'de Maat' is door burgemeester Smits na zijn overlijden in 1924 geschonken aan de bevolking van Eibergen. Vorig jaar is de villa voor een groot deel gerestaureerd en het bijbehorende park opnieuw ingericht. Ook het nabijgelegen openluchttheater heeft een indrukwekkende verandering ondergaan. Stappend in de voetsporen van burgemeester Smits, die uiteraard vaak in het park gewandeld moet hebben, gaan de deelnemers alle bijzonderheden ontdekken.

Deelname is gratis, voor de consumptie halverwege de wandeling wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>