Het diamanten bruidspaar Veltkamp-Voortman bij hun siertuin. Foto: Rob Weeber
Het diamanten bruidspaar Veltkamp-Voortman bij hun siertuin. Foto: Rob Weeber

Echtpaar Veltkamp-Voortman 60 jaar getrouwd

NEEDE - Het was feest afgelopen donderdag aan de Haaksberseweg in Neede waar Hendrik (1934) en Hendrika (1937) Veltkamp-Voortman hun 60-jarig huwelijk vierden.

Door Rob Weeber

Hendrik is geboren in Eibergen, maar groeide op in de buurtschap Dijkhoek, bij Borculo. Hendrika komt oorspronkelijk uit Noordijk. Ze leerden elkaar kennen op de kermis, eerst op de Pinksterkermis in Noordijk en daarna op de kermis in Dijkhoek die Hendrika met een vriendin bezocht. Vanaf dat moment was het liefde op het eerste gezicht. Hendrik werkte in zijn jonge jaren op de boerderij van familie, maar koos later zijn eigen weg via de Coöperatie. Dat was ook de tijd dat ze naar Neede verhuisden. Het werd het huis met het stukje grond dat ze nu nog bewonen. De laatste vijftien werkzame jaren werden op kantoor in Lochem doorgebracht, waar hij na een reorganisatie met 59 jaar met pensioen mocht.

Hendrika zat tot op haar veertiende op school en ging toen uit werken. Toen ze twintig was trouwde ze en trok in bij de familie waar Hendrik werkte. Ze behaalde in die tijd haar coupeuse-diploma. Eenmaal in Neede verzorgde ze naast het huishouden nog een tijd lang naaiwerk voor de textielfabriek van Ter Weeme. Beide zijn nog altijd zeer actief, onder meer als vrijwilligers voor het duofietsen met ouderen en met nordic walking. Hendrik volleybalt bovendien nog wekelijks en zwemt veel. Het buiten zijn trekt beide nog steeds. Naast de grote sier- en moestuin lopen er ook een paar Swifters, schapen, op het land. Beesten zijn nog steeds een grote hobby van Hendrik. Het echtpaar heeft drie kinderen, zeven kleinkinderen en één achterkleinkind.

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>