Vele vrijwilligers zijn betrokken bij de bouw van de hindernissen van Survivalrunners D'ran. Foto: PR
Vele vrijwilligers zijn betrokken bij de bouw van de hindernissen van Survivalrunners D'ran. Foto: PR

Locatie D'ran wordt vrijdag geopend

NEEDE - Survivalrunners D'RAN Neede zijn er klaar voor, want de nieuwe trainingsbaan op het terrein van sportclub Neede is gereed. Vrijdag opent burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Han Boer de trainingslocatie.

Door Susanne ten Have

De samenwerking tussen voetbalvereniging sportclub Neede en survivalrunners D'ran is best bijzonder te noemen. Sportievelingen komen niet alleen maar voor een potje voetbal naar het complex. Want er staan nu rondom de voetbalvelden meerdere survivalhindernissen. Pittige combinaties voor de beginner, maar ook voor de gevorderde atleet.

Kippenvel
Voorzitter Anja Schutten kreeg Marc Dieperink, voorzitter van sportclub, zover om met haar deze samenwerking aan te gaan. Ze kijkt terug op een drukke periode. "Ik snap het eigenlijk nog niet, het moet indalen. Ik denk wel als vrijdag tijdens de opening en mensen hier komen kijken dat ik er wel kippenvel van krijg", legt Schutten uit. Al ging het idee van de samenwerking, de gedeelde douches, kleedkamers en het terrein niet geheel over één nacht ijs, bekent Dieperink. "Toen de leden van onze vereniging tijdens de ledenvergadering voorstemden met het idee van Anja kon het bouwen bijna beginnen", vertelt Dieperink. "Maar het blijft afwachten hoe het zich allemaal verder ontwikkelt. Maar we zien het positief in."

Hulpvaardig
Vanaf een week voor de SEN tot deze week zijn ruim dertig vrijwilligers in de weer geweest met het opbouwen van de hindernissen. Elke hindernis is zo opgebouwd dat atleten kunnen kiezen uit meerdere variaties. Meters touw en houten balken zijn er in gestopt, vertelt Schutten. "Er moet nog wel wat gebeuren, maar het overgrote werk is klaar. Ook komt er een informatiebord met de route die de survivalatleten moeten lopen, om zo de voetballers en het publiek niet in de weg te lopen." Dieperink: "Als het eerste van Neede thuis speelt dan is er ook geen training", grijnst hij.
Schutten kon rekenen op veel enthousiaste mensen, die zich vrijwillig melden om een steentje bij te dragen. Dankzij Needse sponsoren, subsidie van de gemeente en de bijdrage van de leden is het financiële plaatje rond.

"Het valt niet te beschrijven hoe enthousiast de mensen reageerden. Zo fijn is dat", zegt Schutten. De club D'ran telt al ruim 80 leden, inclusief een acht jeugdleden. Deze krijgen training van intern opgeleide trainers. "Binnen de overkoepelende organisatie Survivalrun Bond Nederland zou de mogelijkheid komen om trainers op te leiden. Helaas laat dit op zich wachten", vertelt Schutten.

Ook de voetbal preses is blij met deze samenwerking. "Het is uniek en je ziet dat je positieve mensen binnenhaalt. Veel survivalatleten hebben een voetbalverleden en voelen zich hier als een vis in het water en dat is het belangrijkste, dat iedereen zich hier happy voelt."
De eerste training is maandag 16 oktober. Vrijdag 13 oktober is de officiële opening en zaterdag 14 oktober is er een open huis op het terrein van Sportclub Neede aan de Kronenkamp. Iedereen is dan welkom om de trainingslocatie van Survivalrunners D'ran Neede te bekijken. Kijk ook op Facebookpagina Survivalrunners D'ran Neede voor meer info.

reageer als eerste
Meer berichten