Onder gejuich en een confettiregen wordt de rolstoelfiets in gebruik genomen. Foto: Peter Vorderman
Onder gejuich en een confettiregen wordt de rolstoelfiets in gebruik genomen. Foto: Peter Vorderman

Hidde in zijn nopjes met rolstoelfiets

NEEDE – Het was een druiligere herfstdag, maar in Huize Brockötter aan de Rapenburg in Neede scheen afgelopen zaterdag 7 oktober volop de zon. Glunderend nam Hidde Brockötter (19) een fraaie rolstoelfiets in ontvangst van de Stichting Kanjers voor Kanjers. Dit fantastische geschenk is deels gefinancierd door de KrampRun sponsorloop in Varsseveld. Hiermee gaf Kanjers voor Kanjers wederom dankbaar inhoud aan haar doelstelling om langdurig zieke, gehandicapte en minder bedeelde Achterhoekse kinderen ook de gelegenheid te geven tot bewegen, sport en spel.

Door Peter Vorderman

Hidde Brockötter uit Neede is lichamelijk en verstandelijk gehandicapt en kan zich alleen voortbewegen per rolstoel. "Hij heeft van jongs af aan een spieraandoening als gevolg van een forse hersenbeschadiging", vertelt zijn moeder Geja (51). "Daarbij heeft en houdt hij een verstandelijk niveau van naar schatting een 7-jarige. Desondanks heeft Hidde een heel vrolijk karakter." Overdag is hij bij de Smitterij aan de rand van Haaksbergen, een sfeervolle en landelijke dagbesteding voor mensen met een beperking. Een van de activiteiten is vrijwilligerswerk bij de voetbalvereniging Haaksbergen. Het halen en brengen gebeurt per Regiotaxi, waar natuurlijk een zekere eentonigheid in schuilt.
Het initiatief voor de rolstoelfiets is genomen door zijn zus Imke (18), die gek is op haar broer en hem graag wat meer gevarieerde beweging en vrijheid gunde. "Afgelopen mei heb ik de stoute schoenen aangetrokken en aangeklopt bij Kanjers voor Kanjers (KvK). Na wat wikken en wegen gaf het bestuur van KvK groen licht voor het project. Super", aldus de enthousiaste MBO-studente. De kwalitatief hoogwaardige fiets is gefabriceerd door de firma van Raam in Varsseveld, specialisten op dit gebied. "De fiets met lading is best zwaar en heeft een tamelijk grote bochtstraal. Maar hij heeft krachtige elektrische ondersteuning, zodat ik makkelijk een tochtje met Hidde kan maken."

Jacky Koppelman (50) en een collega vrijwilliger van KvK, kwamen de fiets formeel aan Hidde en familie overdragen. De traditionele ruiker van ballonnen in KvK-kleuren, ontbrak daarbij natuurlijk niet. Een party popper zorgde voor een feestelijke confettiregen, waarmee onder gejuich van de aanwezigen de overdracht van de rolstoelfiets een feit was. "Met zijn rolstoelfiets zal het bewegen voor Hidde vanaf nu een stuk aangenamer zijn en kan de familie fijne gevarieerde fietstochten met hem maken. En een blij kindergezicht is ons elke prijs waard, daar gaat het immers om bij KvK", aldus Jacky.

reageer als eerste
Meer berichten