Bewegen is belangrijk voor jonge kinderen. Foto: PR Vios
Bewegen is belangrijk voor jonge kinderen. Foto: PR Vios

Vios gym verzorgt Nijntje Beweegdiploma

BELTRUM - Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar erg belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling. Zowel VIOS gym als basisschool de Sterrenboog onderschrijven dit. Om dit te kunnen realiseren is VIOS gym een samenwerking met basisschool de Sterrenboog aangegaan, zodat alle kinderen uit Beltrum een beweegdiploma kunnen halen. De kinderen uit de groepen 1 en 2 kunnen in 20 gymlessen het Beweegdiploma behalen.

Het Nijntje Beweegdiploma programma is ontwikkeld door bewegingswetenschappers en ervaren docenten met kennis van de motorische en sociale ontwikkeling van jonge kinderen. Alleen (sport)clubs en beweegaanbieders met trainers/leiding die de speciale opleiding Beweegdiploma hebben gevolgd en het certificaat Beweegdiploma hebben ontvangen, worden door de KNGU erkent als aanbieder van het Nijntje Beweegdiploma programma en ontvangen een keurmerk. VIOS gym heeft dit keurmerk en zowel leerkrachten van basisschool de Sterrenboog als Anny Helmers hebben via de KNGU de cursus als bijscholing gevolgd.
Deze week zijn de groepen 1 en 2 van de Sterrenboog met de lessenreeks gestart in de sporthal van Beltrum. Anny Helmers gaat deze lessen namens VIOS gym in samenwerking met de leerkrachten van de groep 1-2 geven. In maart zullen alle kinderen op een feestelijke wijze hun diploma ontvangen.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>