Adrianne Brouwer, Needse Clubheld, tijdens de ouder-en-kindgymles. Foto: PR
Adrianne Brouwer, Needse Clubheld, tijdens de ouder-en-kindgymles. Foto: PR

Adrianne Brouwer, clubheld van de Needse Gymnastiekvereniging

Algemeen

NEEDE - "Mijn 'bonuskind' ", zo noemt Anny Bruntink clubheld Adrianne Brouwer. Anny heeft Adrianne opgegeven als clubheld 2017, vanwege haar inzet voor de NGV, bijvoorbeeld bij de Ouder- en kindgym. Inmiddels hebben al veel mensen op haar gestemd dit kan nog tot 31 oktober via clubheld2017.nl.

Tijdens de les ouder- en kindgym op woensdagmorgen is het een gezellige drukte. Ruim 20 volwassenen en ruim 20 peuters zijn de spullen voor hun gymles aan het klaarzetten. In de zaal staan ook een maxicosy en 4 kinderwagens met een baby erin. Adrianne stuurt de vaders, moeders, opa's en oma's aan om een 'survivalbaan' neer te leggen, geholpen door vele peuterhandjes. De survivalbaan bestaat uit dikke matten, kastdelen en banken met daarover een lange mat. Ook legt ze in de hoeken meer individuele beweeg- en ontdekspullen neer: teiltjes waarop je kunt stappen, een lange gebreide das waarover je kunt balanceren. Peuters klimmen en klauteren en opa's en oma's helpen actief mee. Ouders moedigen hun kind aan, geven het een complimentje, het is echt een moment voor ouder en kind.
Adrianne moedigt de peuters, maar ook de ouders aan om actief mee te doen. Als een peuter een koprol op een schuin liggende dikke mat maakt, geeft ze het kind een welgemeend applausje. Dit enthousiasme nemen de peuters ook over, getuige de opmerking: "Applaus voor Jasper z'n moeder!" als een moeder over een bank loopt.
En dat is wat Adrianne Brouwer clubheld 2017 maakt: Ze is niet alleen een gymjuf, maar ook een inspirerende persoonlijkheid voor kinderen en volwassenen.

Ook Hugo (2 jaar) is vol overgave aan het klimmen en klauteren. Zijn ouders Louise Stortelder en Stefan Floors zijn als kind beide op de gym geweest en hebben les gehad van Adrianne. In hun kinderjaren vonden ze Adrianne helemaal 'top!', maar nu waarderen ze haar nog meer. Hun dochter Tessa (4 jaar) is helemaal idolaat van Adrianne. Voor het slapen gaan vertellen haar ouders dat mama morgen thuis is en dat ze naar de gym gaat. Het woord 'gym' levert een twinkeling op in de ogen van hun dochter. Daar heeft ze zin in!
Ook de moeder van Quint (3 jaar) heeft bewust gekozen voor de lessen bij Adrianne. Met name haar instelling: niet overbezorgd zijn en je kind durven loslaten kan ze erg waarderen. Vallen hoort erbij, gewoon opstaan en nog eens proberen!
De ouder- en kindgym les wordt afgesloten met een traktatie van Niki, omdat ze een broertje heeft gekregen. Niki mag ze uitdelen. En ook hier weer enthousiaste opmerking van Adrianne naar aanleiding van de traktatie: "Jeetje moeders, wat een crea-bea!"

Anny kent Adrianne vanaf 1983 en heeft echt een 'klik' met Adrianne. Anny vertelt: "Adrianne is iemand van zwart of wit, geen grijs, daar hou ik van. Ze is heel actief binnen de vereniging, ze leidt de vergaderingen van de technische commissie, ze heeft altijd bijzondere ideeën voor de uitvoeringen. Ze heeft veel lijntjes, doet nooit moeilijk." Anny heeft een mail gestuurd naar alle 65 collega's van de buurtbus om op Adrianne te stemmen. Ook geeft ze ouderen van wie ze de haren knipt, kaartjes mee waarop staat hoe ze moeten stemmen. En mochten die het zelf niet kunnen omdat ze geen computer hebben? Dan moeten ze het aan hun kinderen vragen.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant