Foto: Burry van den Brink
Foto: Burry van den Brink

De wedstrijd was super opgebouwd

Algemeen

NEEDE - De 25ste editie van de KMG survivalrun in Neede was afgelopen zondag weer een succes. Bijna duizend deelnemers trotseerden de hindernissen. Gebouwd door Stichting Survival Neede (SSN).

Door Susanne ten Have

In tegenstelling tot voorgaande jaren eindigde de wedstrijd dit maal niet met een plons in de Hofmaatvijver. De laatste hindernis van het parcours stond op het Vlearmoesplein. Een aantal winkeliers openden speciaal voor dit evenement de deuren.
Vanaf sportpark 't Haantje werden de survivalatleten weggeschoten. Langs de voetbalvelden liepen ze naar de eerste hindernissen. De deelnemers konden kiezen uit meerdere afstanden, de lange afstand van ongeveer 18 kilometer, de 12 kilometer of de korte afstand van 7 kilometer. Het regenachtige weer en de drassige ondergrond maakten dat het er niet makkelijk op werd voor de atleten.

Heerlijk gevoel
Op het koningsnummer werd Dinant Huurneman derde. De inwoner van Meddo is tevreden over de Needse survivalrun. "De wedstrijd was super opgebouwd van lichtere hindernissen naar mooie combinaties toe. Op het laatst was dat wel lekker voor de armen", vertelt Huurneman over het parcours. "Vanaf de start liep ik op de vijfde plaats. Halverwege wist ik op de vierde plek te komen. En in het laatste gedeelte had ik zicht op een podium plek. Helaas kon ik net niet bij de nummers één en twee komen. Een heerlijk gevoel."
Dit jaar bouwde Stichting Survival Neede voor het eerst een parcours voor de jeugd. Meer dan 30 jonge deelnemers wisten de finish te halen.
Dit jaar was er een NK voor brandweerlieden. Needenaar Rob Dimmendaal haalde de derde plek. Vijfde werd plaatsgenoot Jorn te Hoonte. Op lange afstand haalde Needenaar Tijmen Luttinkhedde de derde plek bij de recreanten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant