Er komt weer reuring in 't Spieker. Foto: Rob Stevens
Er komt weer reuring in 't Spieker. Foto: Rob Stevens

Het swingt weer in 't Spieker

Algemeen

EIBERGEN - Het theater in Kulturhus 't Spieker is weer open. Twee zaterdagen op rij klinkt er al weer muziek uit het gebouw. Dat is te danken aan de overname van het Kulturhus door vastgoedexploitant De Witte uit Colmschate. Na de overname zocht hij contact met de beheerder van 't Spieker, Henk van Leeuwen, om het theater en de foyer weer tot leven te brengen. Via hem werd de Stichting Theater Berkelland in het leven geroepen met als voorzitter Bas Steinkamp, Henk van Leeuwen als secretaris/penningmeester en Dick Somsen als bestuurslid.

Door Rob Stevens

Bas Steinkamp: "Het seizoen is natuurlijk al weer in volle gang, dus de mogelijkheden van programmering zijn beperkt. Maar het is wel belangrijk dat we weer wat reuring genereren, dat het theater weer in beeld komt. Het theater seizoen 2018 kunnen we ons pas weer op een volledig en volwaardig programma richten. We gaan dan voor de breedte, dat kan echt van alles zijn: grotere producties zoals die hier ook in het verleden waren, bands, filmvoorstellingen, symposia, tentoonstellingen, etc. De accommodatie is natuurlijk ook beschikbaar voor activiteiten van de beide muziekverenigingen Excelsior en Euphonia."
Bas beseft dat er veel bij komt kijken om de boel weer op de rails te krijgen. De stichting is als het ware onderhuurder van de nieuwe eigenaar. Net als de muziekverenigingen en straks wellicht nieuwe partijen. Dat betekent dat de stichting haar eigen broek moet ophouden. Wel hebben ze van De Witte een klein bedrag gekregen om de boel weer op te starten, voor de website bijvoorbeeld en de oprichting van de stichting. Veel 'oude' vrijwilligers zijn gelukkig wel weer bij de doorstart betrokken. Maar nieuw jong bloed is volgens hem altijd welkom.
Afgelopen zaterdag vond in de foyer het eerste optreden plaats van Jay Jay's Border Jazzmen. Een swingend orkest met muzikanten uit de Achterhoek en Twente. En aanstaande zaterdag treedt het Deventer Swing Orkest op. Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden via de website www.theaterberkelland.nl. Deze zijn ook verkrijgbaar aan de theaterkassa op 23, 24 en 25 november van 19.00 tot 20.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant