Deelnemers krijgen hun certificaat. Foto: PR
Deelnemers krijgen hun certificaat. Foto: PR

Valpreventie cursus in Balans afgesloten met certificaten

Algemeen

BELTRUM - Afgelopen dinsdag 21 november hebben veertig cursisten de valpreventie cursus in Balans van veiligheid.nl succesvol afgerond.
De cursus werd aangeboden door Vios gym in samenwerking met Kulturhus de Wanne.

Mede door sponsoring van Scharenborg Beltrum en een bijdrage van het Oranjefonds (alle jaren tellen) kon de cursus aangeboden worden voor 20 euro. De cursisten hebben allen een 10 weken durende valpreventie cursus gevolgd onder leiding van Charles Knobben (fysiotherapeut uit Eibergen en ambassadeur van Veiligheid.nl).
Uit onderzoek is gebleken dat valongevallen de meest voorkomende oorzaak zijn van letsel door een ongeval bij ouderen.
Cijfers uit 2015 laten zien dat 97.400 ouderen van 65+ letsel oplopen door valongevallen, 38.600 hiervan moeten opgenomen worden na behandeling op de SEH en 3260 ouderen overlijden uiteindelijk aan de gevolgen van het ongeval.
Door het volgen van de cursus neemt de valangst met 37% af en belangrijker nog het valrisico met maar liefst 61%.
"Wij zijn trots dat wij als Vios gym hebben kunnen bijdragen aan een betere balans van deze 40 deelnemers, zij staan letterlijk steviger op de been. Gezien het grote succes van de eerste 2 ronden en het enorme enthousiasme van de deelnemers hebben wij besloten om in januari 2018 nog 2 groepen te laten starten", laat een woordvoerder van Vios weten. Voor deze cursus zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar.
Opgeven kan via info@viosgym.nl of via tel. 06-30897306.

Deelnemers krijgen hun certificaat. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant