Eigenaar Antar Eldeib in zijn restaurant. Foto: Rob Weeber
Eigenaar Antar Eldeib in zijn restaurant. Foto: Rob Weeber

Mamoura Plaza Neede viert jubileum

NEEDE - Op 18 december vieren Antar en Ellen Eldeib het 25-jarig bestaan van hun horecazaak aan de Oudestraat in Neede. De eet- en afhaalgelegenheid heeft in de afgelopen jaren een gezonde groei doorgemaakt en is een niet meer weg te denken begrip binnen de Needse horeca. Het begon aan de andere kant in de Oudestraat, maar inmiddels zit het al 22 jaar op de huidige locatie. In 2009 werd de keuken geheel verbouwd, waardoor de gasten ook letterlijk een kijkje in de keuken kunnen nemen.

Door Rob Weeber

Antar kwam op z'n 18e naar Nederland en begon in de horeca in achtereenvolgens Scheveningen en Hengelo (O). In zijn geboorteland Egypte had zijn vader al een eigen winkel in witgoed en het duurde dan ook niet lang voordat Antar in 1992 in Neede zijn eigen restaurant opende. Het begon met broodjes en schotels shoarma, maar al in 1993 kwamen daar pizza's, stakes en pasta's bij. Inmiddels behoort het afhalen van maaltijden ook al jaren tot de mogelijkheid. Het gastheerschap zit Antar in het bloed. "Als je niet van je klant houdt, dan moet je niet in de horeca gaan", begin hij. "Ik ben nog steeds verliefd op dit vak en graag onder de mensen. Naast het gastheerschap is de kwaliteit van de gerechten het allerbelangrijkste. De mensen moeten voor beide bij je terugkomen. Maar evenzo belangrijk is de steun van Ellen geweest de afgelopen 25 jaar. Als je vrouw niet achter je staat, dan lukt het ook niet. Ik werk zes dagen in de week van 15.00 – 23.00 of 02.00 uur. Dat hou je niet vol als je er niet samen voor gaat. Gelukkig doet zij op de achtergrond het werk, zoals de boekhouding, dan kan ik mij volledig op het restaurant concentreren."
Het jubileum valt praktisch samen met Kerst en dat maakt het tot twee speciale gelegenheden in deze maand. Wie op tweede kerstdag wil gaan eten, eerste kerstdag is Mamoura Plaza gesloten, kan kiezen uit heerlijke diners met vlees, mixed grill, varkenshaas, lam of vis. Afhalen van de menu's is ook mogelijk. Alle leeftijden zijn welkom.
Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum gelden de volgende aanbiedingen: 11-17 december: Pizza 6 euro per stuk.18-25 december: Schotel 10 euro er stuk Mamoura Plaza is kerstavond geopend.


www.mamouraplaza.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>