Met Museumkaart naar De Scheper

EIBERGEN - Vanaf januari kunnen belangstellenden met hun Museumkaart een bezoek brengen aan het historisch museum en de bijbehorende authentieke museumboerderij de Vuurrever. Museum de Scheper is gevestigd in een statige villa midden in het centrum van Eibergen met zijn winkeltjes, restaurants, ijssalons en terrasjes. Het museum is goed toegankelijk, niet alleen voor valide volwassenen, maar ook voor mensen met een beperking en voor kinderen. In de nabije omgeving is ruime parkeergelegenheid. Ook is het mogelijk om in diverse accommodaties in en rond Eibergen te overnachten.

Museum de Scheper heeft een uitgebreide, vaste collectie met voorwerpen vanuit de oertijd tot de moderne tijd. Er zijn samenwerkingsverbanden met TIP Eibergen, de Historische Kring Eibergen, de Berkelschippers, de molenaars, de Oude Mattheüs en andere culturele instellingen. En men kan een kopje koffie/thee drinken in de gezellige keuken van het museum naast de oude schrijverskamer van Menno Ter Braak en Willem Sluiter.

Naast de vaste collectie zijn er in het museum elk jaar wisselende, interessante exposities en heeft het sinds kort een eigen YouTube kanaal.
Tot 14 januari 2018 kunnen belangstellenden nog de tentoonstelling "Bijna Vergeten…." bewonderen. In wooncentrum de Meergaarden in Eibergen zijn Riet Mellink en Linda Pijnacker samen met senioren op zoek gegaan naar herinneringen en verhalen over het dagelijks leven van vroeger aan de hand van bijna vergeten voorwerpen. Acht senioren zijn geïnterviewd voor een vergeten-voorwerp-portret. Alle voorwerpen en senioren zijn geportretteerd door fotograaf Yke Ruessink en de bijbehorende verhalen en herinneringen zijn verwerkt in een luisterinstallatie.

Museum de Scheper is geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 13.00 tot 17.00 uur. Voor groepen zijn ook afwijkende tijden/dagen mogelijk. Het museum is te vinden aan de Hagen 24, Eibergen. Website: www.museumdescheper.nl, of kijk op de Facebookpagina.

Reageer als eerste
Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten