Minder vernielingen rond jaarwisseling

BERKELLAND - Vuurwerkschade rond de jaarwisseling, het is een jaarlijkse bron van ergernis en voor particulieren en de gemeente een fikse onkostenpost. Op veel plaatsen viel de schade dit jaar mee ten opzichte van voorgaande jaren. Zo ook in Berkelland. Waar de gemeente vorig jaar dik achtduizend euro schade had aan vooral vernielde afvalbakken blijft de teller dit jaar steken op iets meer dan de helft, ruim vijfduizend euro.

Een verschil van 3395 euro. De gemeente meldt vernielingen van elf vuilnisbakken, een verkeersbord, afzetpaal en een trottoirkolk. Neede spant de kroon met vijf vernielde vuilnisbakken en een beschadigde verkeerspaal met bord. Vorig jaar werden in de hele gemeente 26 afvalbakken vernield.
Burgemeester van Oostrum is blij met de terugloop van het aantal vernielingen maar vindt eigenlijk dat de teller een keer helemaal op nul moet komen. Hij heeft geen enkel begrip voor de veelal jongeren die er plezier in hebben een vuilnisbak op te blazen met vuurwerk. Het vervelende is volgens hem dat vernielingen moeilijk op de daders zijn te verhalen, dat kan eigenlijk alleen in het geval van een 'heterdaadje'. De politie is rond de voor hen tamelijk rustig verlopen jaarwisseling vooral bezig geweest met het weghalen van dronken fietsers van de rijbaan.

Reageer als eerste
Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten