Foto: Archief Stichting Carnaval Eibergen
Foto: Archief Stichting Carnaval Eibergen

Voorbereidingen Carnavalsoptocht Eibergen in volle gang

EIBERGEN - Na alle nieuwjaarsactiviteiten wordt het nu weer tijd om te gaan denken aan het Carnaval 2018. Dit jaar vallen de carnavalsactiviteiten al rond het weekend van 10 en 11 februari. In en rond Eibergen wordt al koortsachtig gebouwd aan de verschillende wagens en andere creaties voor de Eibergse Carnavalsoptocht.

Deze optocht word gehouden op zaterdag 10 februari en vertrekt om 14.11 vanaf de hoek Grotestraat – Laagte. Voor de 47e maal gaat deze optocht van start en zal weer de gebruikelijke route nemen door Eibergen.
De organisatie is in handen van de Stichting Carnaval Eibergen (SCE). Inschrijven is vanaf nu mogelijk via de site van de stichting: www.stichtingcarnavaleibergen.nl Op deze site is ook alle benodigde informatie te vinden.De Stichting (SCE) hoopt opnieuw dankzij vele sponsoren de financiële kant van deze optocht rond te krijgen. Mede dankzij de giften van het publiek, opgehaald door de zogenaamde 'bedelmonniken' tijdens de optocht, is het mogelijk om deze optocht te realiseren. Hoewel de eerste aanmeldingen al een tijdje binnen zijn is er nog steeds ruimte om deel te nemen. De laatste jaren ziet de stichting het aantal loopgroepen toenemen. Het vergt ook niet al te veel voorbereiding om met een groep van minimaal vijf personen iets uit te denken. Ook kinderen met een zelf ontworpen ontwerp, skelter, wagentje of lopend zijn welkom om mee te doen. Vooral het onderlinge plezier tijdens de voorbereidingen en de optocht trekt veel deelnemers over de streep. Tevens zijn de groepen met kinderen van verschillende scholen een lust voor het oog en de kinderen hebben veel plezier in het lopen van de optocht. Deelname is mogelijk in verschillende categorieën, namelijk: Praalwagens, loopgroepen en kinderen.
Alle deelnemers ontvangen een bedrag als startgeld, daarnaast zijn er verschillende geldprijzen beschikbaar.
De optocht wordt beoordeelt door een vakjury op verschillende criteria: A: Keuze van het onderwerp op originaliteit of actualiteit, B: Uitbeelding van het onderwerp C: Demonstratieve waarde, D: Presentatie, E: Kwaliteit, F: Carnavaleske uitbeelding
Naast deze vakjury is er een publieksjury die de wagens beoordeeld voor de publieksprijs. Opgave is mogelijk tot uiterlijk 6 februari via de site of bij Alie Jansen, Beltrumseweg 10 in Eibergen. Tel. 0545-478615.

Reageer als eerste
Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten