Tijs van Balveren reikt de cheque uit aan Willem Hoevers  Foto: PR
Tijs van Balveren reikt de cheque uit aan Willem Hoevers Foto: PR

Assink Event 4 X-mas brengt €1818,- voor Twentse Kans voor een Kind op

Algemeen

NEEDE - Het Assink Event 4 X-mas 2017, dat afgelopen december werd georganiseerd door derdejaars leerlingen vmbo van het Assink lyceum, bracht 1818,63 euro op. Woensdag 17 januari reikte docent Tijs van Balveren dit bedrag in een volle schoolkantine uit aan frontman Willem Hoevers van Stichting Kans voor een kind. Met het geld vervult de stichting wensen van Twentse kinderen die het vanwege fysieke, psychische of sociale omstandigheden niet gemakkelijk hebben.

Het Assink Event 4 X-mas vond plaats in de school aan de Paralleweg en werd door ruim zevenhonderd mensen bezocht. Het evenement was voor de leerlingen de afsluiting van het examenonderdeel 'Presenteren, promoten en verkopen van een product'. De weken voorafgaand aan de kerstmarkt werkten de leerlingen aan het opzetten van hun eigen onderneming. Vaardigheden als het maken van een ondernemers- en marketingplan kwamen aan bod.
Hoevers prees tijdens zijn dankwoord de inzet en het enthousiasme van de Assinkleerlingen. Extra aandacht was er woensdag ook voor de leerlingen die met hun mini-onderneming de grootste omzet wisten te behalen. De drie bedrijven van Indy, Rens, Taoufik, Marc, Lennert, Yacup, Bente, Eline en Kim waren samen verantwoordelijk voor een omzet van bijna € 400,-

De derdejaars leerlingen vmbo van het Assink Lyceum organiseerden het evenement. Foto: PR
De derdejaars leerlingen vmbo van het Assink Lyceum organiseerden het evenement. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant