Parkeerplaats Kiffen. Foto: Rob Stevens
Parkeerplaats Kiffen. Foto: Rob Stevens

Parkeren in Eibergen in de toekomst

Algemeen

EIBERGEN - Het centrum van Eibergen zal de komende jaren veranderen. Zo zal de Brink meer worden ingericht als plek om plezierig te verblijven. Het aantal parkeerplaatsen zal daarom op de Brink worden verminderd tot achttien. Ter compensatie zijn bij de nieuwe parkeerplaats op het terrein van het voormalige schildersbedrijf Kiffen 29 parkeerplaatsen aangelegd en achter de supermarkt Jumbo zijn nog eens tien extra plaatsen toegevoegd aan de al bestaande hoeveelheid.

Door Rob Stevens

En op den duur zal de toegang tot de Brink via de Grotestraat naast het vroegere ABN bankgebouw worden afgesloten. Ook daar komen dan nog eens extra parkeerplaatsen.
De Eibergse Ondernemers Vereniging huldigt het beleid dat er géén blauwe zones in Eibergen komen, ze ziet dat als een pré voor winkelende gasten. De enige uitzondering in Eibergen zijn een gering aantal blauwe zone plekken op het Zwikkelaarsplein. Toch zijn niet alle ondernemers overtuigd dat het met het parkeren in de toekomst wel goed zal komen. Zij zien wel graag een blauwe zone ingevoerd. Wethouder Boer vindt het ´koffiedik kijken´ hoe een en ander zich in de toekomst zal ontwikkelen. Daarom is een convenant opgesteld tussen de gemeente en de EOV. Daarin is vastgelegd dat na voltooiing van het centrum, volgens planning begin 2021 aan het eind van het proces van revitalisering van het Eibergse centrum, nogmaals een parkeeronderzoek wordt uitgevoerd als de EOV daarom vraagt. Wanneer uit het onderzoek blijkt dat de parkeerdruk dan te hoog is zal alsnog een blauwe zone worden ingevoerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant