Ronny Holtkamp met knipsel, gidsen en meer materiaal voor het boek. Foto: Verona Westera
Ronny Holtkamp met knipsel, gidsen en meer materiaal voor het boek. Foto: Verona Westera

Boek honderd jaar Sp Neede in de maak

Algemeen

NEEDE – Echt storm loopt het nog niet met het verzamelen van materiaal voor het jubileumboek over Sportclub Neede. De club bestaat volgend jaar honderd jaar. Ter gelegenheid van dit eeuwfeest wordt er een jubileumboek gemaakt over de club. Wie (historisch) materiaal heeft dat in het boek opgenomen kan worden kan dat melden. Voor het schrijven en samenstellen van het boek gaat de club een samenwerking aan met de Historische Kring Neede.

Ronny Holtkamp is een van de mensen binnen voetbalvereniging Sportclub Neede die op dit moment druk bezig is met het verzamelen van knipsels, gidsen, foto's en wat het al niet meer is om de geschiedenis van de club vast te leggen. "Een goede houvast biedt de uitgave die verschenen is bij het 60-jarige bestaan van de club. Daaruit kunnen we informatie gebruiken, maar we zijn inmiddels natuurlijk al weer heel wat jaren verder,"

Over de onderwerpen die belicht worden in het boek wordt nog wat gebrainstormd. "Het damesvoetbal krijgt een plek in het boek, maar natuurlijk ook de jeugd. We zullen wat schrijven over de supportersvereniging, g-voetbal en uiteraard zijn de successen van de club in woord en beeld te vinden in de uitgave", legt Holtkamp uit. Samen met anderen clubmensen zoals Bas de Wit, Jan van Doorn, Marleen en René Stapelbroek, Marc en Han Dieperink, Dennis Groot Kormelink en natuurlijk veel 'oud gedienden', is Holtkamp druk in de weer om zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Dozen en plastic tassen met namen, mappen, ordners en plakboeken. Alles ligt op dit moment in de woonkamer bij Holtkamp. "Er staan allemaal namen op zodat we weten van wie het is", vertelt de Needenaar die zelf als jochie van een jaar of 12 bij de club kwam . "Eerder mocht niet van mijn ouders", vertelt hij met enige spijt. Uiteraard weet hij zelf veel van de club, maar hij heeft inmiddels ook een 'keuvelavondje' gehouden, zoals hij het zelf noemt. "Daarvoor kwamen een aantal mensen hier bij elkaar. Mensen op leeftijd hebben nog veel herinneringen over de club en de leden van toen." Een van de aanwezigen was de zoon van oud-voorzitter Ten Hoopen. "Achtendertig jaar is Ten Hoopen voorzitter geweest. Zijn kleinzoon is van mijn leeftijd", lacht Holtkamp. "Dan hebben we het wel over een hele tijdperiode."

Hoewel er al wel reacties zijn gekomen op eerder oproepen, willen de samenstellers van het boekwerk graag nog meer informatie. "Het zou fijn zijn als mensen eens tussen de spullen op zolder zouden willen spitten om te kijken of daar nog wat ligt over Sp Neede." Ook mensen die herinneringen hebben kunnen zich melden. Alle informatie is welkom via: r.holtkamp@sportclubneede.nl, of 0545-291393, 06-236 54 876

De bedoeling is dat het boek op 19 april 2019 gepresenteerd wordt. "Dat is de oprichtingsdatum, hoewel ook daarover wat onenigheid ontstaat", lacht Holtkamp. "Maar 19 april is ook nog eens op Goede Vrijdag. Dus dat leek ook dan ook een beste vrijdag."

Naast het jubileum boek staan nog meer mooie, originele zaken op stapel, zoals een spelerspasfotoalbum in samenwerking met Albert Heijn Neede, een jubileum loterij en natuurlijk een feestweek tijdens de oprichtingsdatum. Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant