" " " "
Sterre van Doorn, Jan Pelle en Martijn Lievestro. Foto: PR Anytime Fitness
Sterre van Doorn, Jan Pelle en Martijn Lievestro. Foto: PR Anytime Fitness
advertorial

Beweging en voedingadvies gouden greep: 24/7 sporten bij Anytime Fitness in Neede

NEEDE - Vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week de mogelijkheid om te sporten. Dat kan bij Anytime Fitness aan de Oudestraat 16 in Neede. Met een pasje kunnen de leden de deur openen en trainen wanneer het hen uit komt. Betekent echter niet dat de leden aan hun lot overgelaten worden. De begeleiding is juist intensief.

"Iedereen die start krijgt een introductieprogramma aangeboden met als eerste stap een intake. Daarbij wordt een meting gedaan en wordt gekeken hoe de conditie is en wat het instapniveau is", legt manager en trainer Martijn Lievestro uit. "Er wordt gekeken naar de persoonlijke doelen en hoe die doelen bereikt kunnen worden. Mensen worden hier vervolgens ontvangen en starten met een groepsles en worden bij de apparaten begeleid door een van onze trainers." Naar verloop van tijd kunnen de sporters zelf een programma volgen. De apparaten zijn allemaal voorzien van een scherm, zodat de sporter tijdens het bewegen bijvoorbeeld zijn favoriete tv programma niet hoeft te missen. Maar men kan ook muziek en films volgen via Youtube en de prestaties bijhouden.
Voor afhakers is Anytime Fitness geen optie. Want een week of acht na de start volgt een eerste evaluatiegesprek. Dan worden de eerste resultaten besproken. Als er niet genoeg resultaat geboekt is, wordt bekeken hoe het traject vervolgd moet worden. "Leden kunnen dan bijvoorbeeld kiezen voor voedingsbegeleiding. We werken hierbij samen met BenFit en hebben een eigen gewichtsconsulente in huis, in de persoon van Sterre van Doorn. Zodra zij binnenkort BGN consulent is, kunnen de sporters in aanmerking komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraar." Voedingsadvies/-begeleiding is overigens ook beschikbaar voor niet leden."
Voor mensen die ijverig beginnen , maar na een tijdje de bank thuis aantrekkelijker vinden dan de sportschool heeft Anytime ook een oplossing. "We weten precies wie hoe vaak en wanneer komt. Mensen die een tijdje niet geweest zijn kunnen een appje verwachten met de vraag waar ze blijven. Dat is een extra stok achter de deur."
De sfeer binnen de Needse vestiging van Anytime is erg prettig. Geen grote opgepompte kerels die zichzelf bewonderen in de spiegel. Jong en oud sporten in een grote ruimte, op de loopband, of de spinningfiets. Op de vloer volgen twee sportieve meiden een programma met gewichten, terwijl een dame op leeftijd haar fietsprogramma gestaag doortrapt. Een grapje en een aanmoedigend woord van de trainer brengt een lach op het gezicht bij de sporters.
De Needse sportschool bestaat inmiddels vijf jaar en dat het concept van Anytime werkt is inmiddels duidelijk. "Zo'n 80 % van de mensen die hier binnen komen willen gewicht verliezen. Daarvan behaalt zeker 95% uiteindelijk het gestelde doel. Het is niet voor niets dat ons motto is: 'We willen de Achterhoek gezonder en gelukkiger maken.'" In een grote cirkel bij de entree van de sportruimte worden bezoekers meteen gewezen op de doelstelling van Anytime Fitness. Door 24/7 fitness, personal training, voeding, activiteiten en door een ontmoetingsplek te bieden lukt het zo veel mensen om het gestelde doel te behalen.
Jan Pelle (65) uit Eibergen is een van de mensen die de succesformule van Anytime kan bevestigen. "Ik ben gestopt met roken en was bang dat mijn gewicht zou toenemen", legt hij uit. "Op een verjaardag hoorde ik van Anytime Fitness en ik besloot de stap te wagen." Daarvan heeft hij zeker geen spijt gekregen. Het rokershoestje is verdwenen, zijn conditie is verbeterd en hij is maar liefst dertig kilo kwijt! "Heb vertrouwen in jezelf , dat je zelf goede prestaties neer kun zetten en dan ga je met veel plezier naar de sportschool", meldt de vitale Eibergenaar.
Naast Martijn Lievestro uit Eibergen, maken Sterre van Doorn, Christiaan Herrewijn en Lennie Tetteroo, allen uit Neede deel uit van het AF Neede team. Samen met eigenaren John en Saskia Kolthoff hebben ze plezier in helpen en geven en maken zo de Achterhoek(er) een stukje gezonder en gelukkiger.
In februari houdt Anytime Fitness een vitaliteitsdag waarbij ook niet leden hun vitaliteit in kaart kunnen brengen. Houd facebook en deze krant in de gaten voor de exacte datum.

Telefoon: 0545-200222
Website: www.anytimefitness.nl

Meer berichten