´t Loo speelt Zorgboerderij 'De Drie Gebroeders'. Foto: PR Toneelvereniging 't Loo
´t Loo speelt Zorgboerderij 'De Drie Gebroeders'. Foto: PR Toneelvereniging 't Loo

Toneelvereniging 't Loo vijfmaal op de planken

Algemeen

EIBERGEN - De jaarlijkse toneeluitvoering van de toneelgroep 't Loo staat dit jaar op de planning voor vrijdag 23 en zaterdag 24 februari. Zij, die van een leuk avondje toneel houden zijn dan van harte welkom in zalencentrum de Huve. Aanvang: 19.30 uur.

Dit jaar heeft de groep gekozen voor het toneelstuk Zorgboerderij 'De Drie Gebroeders'. Een vrolijk spel in drie bedrijven geschreven door Willie van Oenen.
Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop voor 5 euro bij: de Welkoop Eibergen, de Huve of via Jacqueline Tankink (0545-431309). Ook zijn kaarten verkrijgbaar via het mailadres buurtverenigingtloo@planet.nl.

Aan de zaal bedraagt de entreeprijs 6 euro.
Naast de uitvoeringen in de Huve speelt de toneelgroep een drietal tray-outs speciaal voor de bewoners van een drietal zorgcentra's in Berkelland. Deze vinden plaats op zaterdagmiddag 17 februari in het Careaz J.W. Andriesenhuis in Borculo. Op woensdagavond 21 februari in het Grandcafé de Hofmaat in Neede en op zaterdagmiddag 24 februari in de Eibergse Meergaarden.


Esther Klein Gunnewiek eert overleden vader met gewonnen publieksprijs

Vervolg voorpagina

Dankbaar voor de reacties

Toen er eind 2017 een wedstrijd gehouden werd door de Stichting SAS voor het beste amateurkunstwerk, wist Esther direct wat haar inzending ging worden: het portret van haar vader. Achteraf met erg veel succes. Ze wist bijna 1.800 stemmen te vergaren en won zo de publieksprijs. Mede dankzij de stemmen van mensen uit Eibergen en Winterswijk, vertelt ze: "Ik ontving ontzettend veel leuke reacties hier uit mijn woonplaats Eibergen, maar ook uit Winterswijk, de woonplaats van mijn vader. Mensen die hem gekend hebben gaven hele mooie reacties over Andre. Ze herkenden hem in de tekening en vertelden mij wat voor warm persoon hij was. Vervolgens brachten ze hun stem uit op het portret. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Deze publieksprijs is mooi, maar alle hartverwarmende berichten die ik ontving zijn eigenlijk veel mooier."

Tijdens een uitzending van het middagprogramma Tijd voor MAX werd bekend dat Esther gewonnen had. Ze versloeg negen andere finalisten op basis van aantal stemmen. "Ik ging er vrij neutraal naar toe, maar toch was het spannend om zo ineens live in de studio te zitten. De andere finalisten hadden ook geweldige creaties gemaakt. Natuurlijk was ik al vereerd met de leuke reacties van de mensen die gestemd hadden. Maar toen ik daar in de studio van Hilversum gekozen werd als winnares was ik blij, ook omdat ik mijn vader op deze wijze kan eren", vertelt Esther. De prijs die ze in ontvangst nam was een luxe Van Gogh olieverfkist en daarnaast volgt ze binnenkort in Amsterdam een workshop van kunstschilder Sam Drukker. Ook komt het portret van Andre in een expositie te hangen.

In de toekomst wil Esther meer schilderopdrachten gaan uitvoeren. Zowel met verf als met creaties waarbij ze potloodtechniek gebruikt.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant