Blaastest Rijden zonder invloed. Foto: PR
Blaastest Rijden zonder invloed. Foto: PR

Campagneteam 'Rijden Zonder Invloed' bij carnavalsweekend in Neede

Algemeen

NEEDE - Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen. Op 11 februari is het campagneteam in Neede aanwezig om bezoekers van het carnavalsweekend bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Het campagneteam zal tijdens het carnavalsweekend bezoekers actief aanspreken en op vrijwillige basis alcohol- en drugstests afnemen bij bestuurders. Als uit de test blijkt dat de automobilist geen drugs en/of alcohol heeft gebruikt, ontvangt de bestuurder een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.
Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.
Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant