Kerken gaan in debat met politici in Berkelland

Dominees als pamflet plakkende actievoerders? Het valt mee. De predikanten Janssen (links) en Gaastra vragen alleen maar aandacht voor de debatavond 'Geloof in de politiek?' op 19 februari. Foto: PR.
Dominees als pamflet plakkende actievoerders? Het valt mee. De predikanten Janssen (links) en Gaastra vragen alleen maar aandacht voor de debatavond 'Geloof in de politiek?' op 19 februari. Foto: PR. (Foto: Jan Hendriksen)

BERKELLAND - Op initiatief van de predikanten in Berkelland komen op maandag 19 februari de lijsttrekkers van de politieke partijen in de gemeente Berkelland naar Het Assink in Neede. Tijdens een debatavond onder het thema 'Geloof in de politiek' gaan de bezoekers horen welke rol het geloof speelt in de politiek. Iedereen is welkom.

"Waar vinden we in de programma's van de politieke partijen aandacht voor wat vanuit het geloof belangrijke verantwoordelijkheden zijn, zoals de zorg voor de naaste en voor de aarde?", vroeg een aantal Berkellandse predikanten zich af. Die vraag mondde uit in het organiseren van een debatavond. Onder leiding van Adriaan van Oosten, oud-wethouder van Zutphen, gaan de lijsttrekkers met elkaar en met de zaal in gesprek over onderwerpen als de zorg voor ouderen, de armoedeproblematiek, de opvang van vluchtelingen en de positie van de boeren. Kerken speelden altijd een belangrijke rol waar het gaat om de samenhang in de samenleving. Door de ontkerkelijking is die rol veel minder prominent geworden. Hoe neemt de gemeente die rol over? Hebben de lijsttrekkers daarover concrete ideeën? Het beleid is dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig moeten blijven. Welke handreikingen bieden de politieke partijen daarbij? Ongetwijfeld komt ook de armoede waarin veel gezinnen moeten leven aan de orde, evenals de vraag waarop vluchtelingen kunnen rekenen als zij op onze deur kloppen? Zien de politici een rol voor de kerken? De debatavond wordt gehouden op maandagavond 19 februari in Het Assink, Julianastraat 12a, Neede. Het debat begint om 20.00 uur, de zaal is al om 19.30 uur open. De toegang is gratis en iedereen is welkom, daarvoor hoef je geen lid van een kerk te zijn.

Meer berichten