De Kluntjespot. Foto: www.bramsnor.nl
De Kluntjespot. Foto: www.bramsnor.nl

Moment voor Kunst

BERKELLAND - Tot eind februari kunnen Kunstenaars zich nog aanmelden voor 'Moment voor Kunst', georganiseerd door Kunstkring B Art

De eerste zes weken van de aanmeldingsperiode voor het kunstevenement Moment voor Kunst dat tijdens de pinksterdagen in Haarlo wordt gehouden zijn voorbij. Vele kunstenaars, zowel uit Berkelland als ver daarbuiten, uit Nederland en Duitsland hebben zich opgegeven om met hun werk en/of persoonlijk tijdens die dagen aanwezig te zijn. Sommigen voor de expositie in Kulturhus 't Stieltjen of de PKN kerk 'De Kluntjespot'; anderen voor het Kunstplein, waar ze al of niet een demonstratie zullen geven van hun artistieke werkwijze en talenten.
Op basis van wat de organiserende Kunstkring B-Art tot nu toe heeft binnengekregen is een bezoek aan het evenement op 20 en 21 mei de moeite waard.
Vooral het aantal kunstenaars dat er voor kiest om niet achter hun kraam te gaan staan, maar om ook actief bezig te zijn en de bezoekers te laten zien wat en hoe ze hun kunst maken is nu al groter dan de vorige keer.
Er schilders en keramisten, houtsnijders en beeldhouwers aan het werk te zien. Hoe het schilderen en tekenen met Japanse penselen gebeurt, wat het gebruik van de drybrush techniek voor resultaat oplevert, of hoe het werken met marmermeel in zijn werk gaat en wat voor effect dat geeft.
Ook kunnen belangstellenden kennis maken met minder bekende stijlen zoals het linialisme en de technieken van het kaarsen snijden. En wie nog niet wist dat Raku stoken ook in de magnetron mogelijk is moet zeker naar de demonstratie daarvan komen kijken.

Voor wat de expositie betreft moet afgewacht worden op welke manier deelnemers vorm zullen (hebben ge)geven aan het thema 'illusie'. Na de aanmelding hebben ze nog enkele maanden de tijd om hun werk vorm te geven.
Kunstenaars kunnen zich nog aanmelden nog tot 28 februari via http://www.kunstkringbart.com/moment-voor-kunst-2018/

Meer berichten