Burgemeester overhandigt de sleutel aan Prins Henri.
Burgemeester overhandigt de sleutel aan Prins Henri. (Foto: Henri Walterbos)

Vrolijke carnavalsoptocht kleurrijk en koud


'Blijf springen en hossen, dan blijf je vanzelf lekker warm'

Door Henri Walterbos

EIBERGEN - De Bellebloazers zorgen in afwachting van de sleuteloverdracht door burgemeester van Oostrum aan Prins Henri al voor de juiste stemming. De eerste burger wenst een ieder een prachtige optocht toe, en warmte. "Gelukkig is het droog, al is het niet warm. Iedereen is goed ingepakt zie ik. Blijf springen en hossen, dan blijf je vanzelf lekker warm." Dan is het de eer aan Lauwe CV Ketel uit Rietmolen om als winnaar van afgelopen jaar het startschot te geven van de kleurrijke carnavalsoptocht. Dan komt de bonte stoet in beweging en zetten de Bellebloazers 'Hallo allemaal' in, het overbekende riedeltje van Juf Ank uit de Luizemoeder. Ook in 'Rott'ngat' een hit.

Olympische Spelen
Als Team NL op de Olympische Spelen op indrukwekkende wijze in uur tijd, een uur voorafgaande aan de optocht, de eerste 4 medailles binnen haalt, zonder concurrentie van de geschorste Russische ploeg, wordt al snel duidelijk waar Team Russia dan wel verblijft; In de carnavalsoptocht van Eibergen. 'De spelen gaan aan onze neus voor bij, dus zijn we het carnavalsweekend vrij,' aldus de boodschap op de wagen. De karakters van Flodder zijn anno 2018 ook nog steeds populair in Eibergen. Groep 'Ouwehoeren' zit bij elkaar in een immens grote roze pooierbak.

Sportitems
Uit Groenlo doen Kammeröde Met Zoad (KMZ) mee met een wagen die met namen als PamPam, de Pauw en City-Lido doet denken aan de hoogtijdagen van het voormalige 'Las Vegas van de Achterhoek,' en de blijdschap van de vrienden dat het weer regelmatig feest is in de Grolse binnenstad. In de optocht ook kinderen van IKC De Schakel met 'Mens erger je niet.' "Mooi dat ze met doet. Jong geleerd is immers oud gedaan. Moar het is altied ne bult geregel," klinkt het uit de speakers. Uiteraard ontbreekt Max Verstappen niet in het spektakel. De Combineerkeals verkeren met elkaar in een euforische sfeer. De winnende dames van het EK-voetbalteam komen ook voorbij. Hun spreuk op de zijkant van de wagen laat niets aan duidelijkheid te wensen over; '22 borsten zijn beter dan 11 worsten.' Eibergen beleefde een kleurrijke carnavalsoptocht met veel vrolijkheid, dat de gevoelstemperatuur enkele graden doet stijgen.

Meer berichten