" " " "
Leerlingen Tormijnschool bezoeken de democratiefabriek. Foto: Sonja Grooters
Leerlingen Tormijnschool bezoeken de democratiefabriek. Foto: Sonja Grooters

Leerlingen van de Tormijnschool bezoeken democratiefabriek

NEEDE/BORCULO - Afgelopen donderdag hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van de Tormijnschool de democratiefabriek bezocht. Dit is een interactieve tentoonstelling die opgesteld was bij Zaal Kerkemeijer in Borculo.

In tweetallen mochten de leerlingen aan de hand van een boekje allerlei vragen beantwoorden. Hierbij leerden ze overleggen en hun mening te vormen. Bijvoorbeeld: Er is een bankje in het park.
Ouderen willen daar graag op zitten, maar ook jongeren hangen bij het bankje rond. Er ontstaat een conflict. Hoe zou jij dit oplossen? In de tentoonstelling werden mogelijke oplossingen gegeven: klimtoestellen voor de kinderen, een scheidsrechter bij het bankje of 's morgens de ouderen en 's middags de jongeren. De kinderen moesten samen bepalen wat zij de beste oplossing vonden.
Verder werd aan de leerlingen hun mening gevraagd over onder andere pesten, discriminatie en konden ze hun eigen partijstandpunten ophangen.
Door deze tentoonstelling te bezoeken leerden de kinderen wat democratie is, dat Nederland een vrij land is waar je je eigen mening mag geven, zolang dit maar niet beledigend is voor anderen.

Meer berichten