Tijdelijke route lijn 66 van en naar Neede via paarse lijn en in Neede route lijn 62 volgen. Afbeelding: PR Provincie Gelderland
Tijdelijke route lijn 66 van en naar Neede via paarse lijn en in Neede route lijn 62 volgen. Afbeelding: PR Provincie Gelderland

Renovatie van rotonde Diepenheimseweg N315 in Neede komt op gang

NEEDE - Op maandag 19 maart start de renovatie van de rotonde Diepenheimseweg met de N315 en Rapenburg. De werkzaamheden zijn onderdeel van fase 2 en ter voorbereiding van fase 3 van de reconstructie Rondweg Neede N315.

Verkeer wordt omgeleid
Doorgaand verkeer vanaf Diepenheimseweg richting Haaksbergseweg, en omgekeerd, kan via een omleiding langs de werkzaamheden rijden. Door de werkzaamheden aan de rotonde kan gemotoriseerd verkeer tijdelijk niet via Rapenburg Neede in of uit rijden. De beschikbare ruimte voor werkzaamheden is gering, daarom wordt een tijdelijke verkeersregelinstallatie ingezet. Mogelijk dat het verkeer soms even moet wachten. Fietsers en voetgangers worden via een omleiding veilig langs het werk geleid.
De renovatie van de rotonde duurt tot en met zondag 8 april. Daarna kan het verkeer weer gebruik maken van de rotonde, evenals de weg vanaf rotonde G.L. Rutgersweg tot rotonde Diepenheimseweg. Deze weg wordt dan ook weer opengesteld.

Derde fase van de werkzaamheden start vanaf maandag 9 april. Dit is de Rondweg, vanaf rotonde Diepenheimseweg tot de kruising met de Haaksbergseweg. De werkzaamheden vinden plaats in twee delen. Dat zorgt ervoor dat aanwonenden en bedrijven van de Rondweg bereikbaar blijven.
Voordat fase 3 start, voeren nutsbedrijven en NTP Infra werkzaamheden uit langs en vlakbij de rondweg. Het gemotoriseerd verkeer heeft hier weinig tot geen last van. Voor (brom-)fietsers wordt wel al vanaf 12 maart een omleidingsroute ingesteld.

Aangepaste busdienstregeling
Er geldt een tijdelijke aangepaste dienstregeling voor buslijn 66. Busreizigers kunnen deze dienstregeling opzoeken op de website www.keolis.nl van de vervoerder Keolis (voorheen Syntus). Informatie over werkzaamheden en omleidingen staan op www.gelderland.nl/N315-RondwegNeede en www.bereikbaargelderland.nl.

Meer berichten