Foto: werkgroep

Scholen vieren vriendschap in de kerk

EIBERGEN - Alle leerlingen van IKC Juliana en IKC het Sterrenpalet bezochten donderdag- 8 en vrijdagochtend 9 maart De Oude Mattheüs op uitnodiging van de werkgroep School en Kerk van de protestantse gemeente Eibergen-Rekken. De werkgroep, die bestaat uit leden van de gemeente en leerkrachten van beide scholen, wil op een creatieve manier bezig zijn met kerk- en geloofsbeleving bij kinderen.

Sinds 2010 verzorgt de werkgroep jaarlijks een gezamenlijke activiteit. Het ene jaar organiseren zij een ontdekkingstocht door de kerk, genaamd 'Schatten van de Kerk' en het andere jaar verzorgen zij een expositie. Vorig jaar werd er een bonte expositie gemaakt over beroepen in de bijbel. Dit jaar werd er geen ontdekkingstocht gehouden maar is er creatief aan de slag gegaan met het thema: Vriendschap. De onderbouw groepen maakten een slinger van vriendschapspoppetjes en de leerlingen van de bovenbouw maakten een collage over vriendschap. Wat deel je met je vrienden? Wat doe je het liefst met je vrienden? Wat staat er in de bijbel over vriendschap?

De leerlingen hadden in de periode daarvoor, afzonderlijk van elkaar, op school gewerkt aan een groot schilderij dat bestaat uit zes canvas delen. De zes blanco delen werden verdeeld onder de scholen en ze hebben allemaal een klein stukje van het geheel gemaakt. De leerlingen mochten alles doen met het canvas; schilderen, plakken, schrijven, zolang ze zich maar hielden aan de vastgestelde contouren die er op stonden. Op donderdag- 8 en vrijdagochtend 9 maart is het werkstuk onthuld: een vriendschappelijk gebaar van handen schudden. Op die manier ontstond een mooi symbolisch gebaar van wat ieder meebrengt van zichzelf in vriendschap met elkaar. De werkgroep kijkt terug op een mooie activiteit waar kinderen de ruimte krijgen om te vragen, praten, doen en verwonderen.

Meer berichten