Boerderij De Meijer opnieuw in de aanbieding
De Meijer. Foto: Rob Stevens
De Meijer. Foto: Rob Stevens

Boerderij De Meijer opnieuw in de aanbieding

NEEDE - De voormalige boerderij De Meijer in de bebouwde kom van Neede heeft een tijd te koop gestaan. Zonder resultaat. Er kwamen geen biedingen op binnen.

Omdat het om een monumentaal pand gaat dat beschouwd kan worden als Needs erfgoed stond het pand te koop met een zogenaamd bidbook. Dat houdt in dat voor de gemeente Berkelland niet alleen de hoogte van het bod doorslaggevend is voor uiteindelijke gunning. Ook het toekomstig gebruik van het gebouw is van belang. Daarom moeten belangstellenden hun bieding laten vergezellen van een gemotiveerde onderbouwing en plan voor de toekomstige invulling en het toekomstige gebruik van de Meijer. Het is dus niet tot verkoop gekomen.

Wethouder Joke Pot Heeft de gemeenteraad geïnformeerd over deze desinteresse. Een logische volgende stap zou zijn het pand nu op basis van de taxatiewaarde in de markt te zetten. Dan zou de waarde van het pand meer centraal staan en de bestemming minder. De gemeenschapsraad van Neede fietst hier nu tussendoor met een 'noodkreet'. Het pand moet volgens hen een functie blijven vervullen voor de Needse gemeenschap. De raad heeft genoeg goede ideeën voor het pand maar (tot nu toe) geen geld. In een brief van Inus Westhoff, voorzitter van de gemeenschapsraad, en Richard Grevelink, voorzitter Ondernemersvereniging Neede, wordt de gemeente gevraagd hen extra tijd te geven om plannen voor een bestemming van de Meijer uit te werken. Ze vragen de inmiddels verlopen periode van de bidbookprocedure te verlengen tot medio dit jaar. De politiek heeft hier positief op gereageerd. Op dit moment zijn er een aantal ondernemers en verenigingen die een idee hebben voor de Meijer. Die krijgen nu kans deze plannen verder uit te werken. Om in hun eigen woorden: "Een mooie invulling te vinden voor deze karakteristieke hoeve, met het doel om de Meijer voor de Needse gemeenschap te behouden."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden