Paardensport van niveau op De Maat. Foto: Boelo Meijer Fotografie
Paardensport van niveau op De Maat. Foto: Boelo Meijer Fotografie

De Berkelruiters met spring- en dressuurwedstrijd op De Maat

Tweedaags concours in Eibergen

EIBERGEN – Op zaterdag 28 april en zondag 29 april houdt rijvereniging PC & LR de Berkelruiters het jaarlijkse concours hippique Eibergen. Dit jaarlijkse concours op het terrein van wandelpark De Maat, nu ook met dressuurrubrieken voor pony's en paarden, is één van de eerste buitenconcoursen van het outdoor seizoen in de regio.

Deze twee dagen zijn gevuld met een gevarieerd programma voor zowel de dressuur als springruiter. Zaterdag 28 april staat in het teken van pony's en paarden. Ponyruiters kunnen starten in de klasse BB tot en met ZZ springen en in de klasse BB tot en met L2 dressuur. Na het grote succes van vorig jaar, wordt dit jaar de tweede editie van het teamspringen gehouden. Het teamspringen omvat een wedstrijd waarbij een team van drie deelnemers die met elkaar dezelfde hoogte springen en gaan voor de snelste tijd en de minste fouten. 's Middags staan de klasse BB tot en met ZZ springen voor de paarden op het programma en op zaterdagavond de 40+ springwedstrijd georganiseerd door Seniorenclub Achterhoek. Deze springwedstrijd is speciaal voor ruiters vanaf 40 jaar. Er kan gestart worden in de klasse B (80cm), L (90 cm), M (100 cm), Z (110 cm) en ZZ (120 cm).

Op zondag worden de klasse BB tot en met ZZ en nationaal 1.40 verreden. Nieuw op het programma op zondag 29 april is de dressuur klasse BB tot en met L2 voor de paarden. Parcoursbouwer tijdens deze wedstrijd is Carel Hissink. Voor deze wedstrijd mag De Berkelruiters weer rekenen op grote steun van tal van sponsoren uit Eibergen en omgeving.

Tijdens het springconcours is er een strodorp aanwezig met verschillende stands en een springkussen voor de kinderen. Iedereen is van harte welkom op wandelpark De Maat, op loopafstand van het centrum van Eibergen en de toegang is gratis.

Meer berichten