De Zwarte Cross is uniek, door de contrasten. Foto: Zwarte Cross
De Zwarte Cross is uniek, door de contrasten. Foto: Zwarte Cross

36 nieuwe namen voor uitverkocht Zwarte Cross Festival

LICHTENVOORDE - Met nog 91 dagen te gaan presenteert de organisatie van het uitverkochte Zwarte Cross festival een lading nieuwe namen waaronder bands uit Colombia, Jamaica, Spanje en China.

De Zwarte Cross is uitverkocht
Op de 33 podia daarentegen is nog wel ruimte voor nieuwe acts. Dit zijn de 36 nieuwe namen inclusief weides waar de acts geprogrammeerd staan. Hiphoppodium The Noaberhood: Wolf, SMIB, Dave Budha, JOHNFROST, Sef en Vossenjacht. The Bayou: The Grand East, Bootleg Betty, Cousin Hatfield, Darlyn en Jay-Roon & The Loose Ends. Megatent: La Pegatina (ES), Jebroer, Memphis Maniacs en Les Truttes (BE). Roadhouse: RUV, Tricklebolt en Afterpartees. Dansvloer: DUNE (DE), Curbi (UK), Carta (CHN). Exoticana: Mr. Weazley, Bobalicious (BE), Romperayo (COL). Reggaeweide: EarthKry (JAM), Alle 13 Skank, Kenny B. Café Harder: X Raiders. Boschplaat: The Given Horse. Rock 'n Roll Circus: Amæzing Snäke's Nacht van de Powerballad. Theaterweide: De Balts - Tim Hammer en Mirthe Dokter, DJ Frietmachine, DJ E-Star, Varkentje Rrrund, Scholder an Scholder en De Foute Vinylshow.

Welkom Thuus, Zwarte Crossers
Over precies 90 dagen is het weer zover: van 12 tot en met 15 juli verandert de Achterhoek in een deze doldwaze wereld vol apartigheid. Voor deze 22ste editie kan nu al over een mijlpaal worden gesproken. Het is namelijk de eerste keer in de geschiedenis van de Zwarte Cross dat het festival vooraf is uitverkocht. Het betekent dat 220.000 mensen 'Welkom Thuus' worden geheten door festivaldirectrice Tante Rikie. Zij zegt hierover: "De mensen voelen zich hier pas echt op hun gemak. Dat is een groot compliment. Om alles uit elke dag te halen is het belangrijk dat je je thuis voelt. Met alle medewerkers van De Feestfabriek, de organisatie van de Zwarte Cross, geven wij enorm gas om dat te regelen. Dus vanuit de Hummelse Hei verwelkomen we jullie met open armen! Welkom thuus, Zwarte Crossers! Laten we 'Leven vóór de dood'!"

Poëzie, literatuur, dans, theater, wetenschap en veel meer
Wat maakt de Zwarte Cross zo uniek? Dat zijn de contrasten. Er is cross en er is een kermis, poëzie en een playa, een topchef en theater, een Gospel Church en een Gaycafé. Door die tegenstrijdigheden is het festival een bizarre mix van ingrediënten. Op elke centimeter van het terrein is het feest. Zo vermaken de meest uiteenlopende theateracts uit binnen- en buitenland je in de Theaterweide. Zang, dans, scherpe columns, rare fratsen, de zin van het leven; je kunt het er allemaal vinden. In Gaycafé De Kast is iedereen welkom om de diversiteit van de mens te vieren. Dus laat jezelf lekker gaan op de foute discobeats en waag een dansje met een van onze extravagante dragqueens op het podium. Zowel gelovigen als atheïsten kunnen naar de Gospel Church. In de Universitent geven gepassioneerde wetenschappers de coolste colleges in begrijpelijke mensentaal. Beetje badderen kan in het water van festivalstrand Playa Gasolina. Verwen jezelf in restaurant Le Carburateur met een sterrenmaal van een topchef. De finale van de Dutch Masters of Motocross vindt ook dit jaar plaats op de Zwarte Cross. Allemaal op één terrein. Van 160 hectare, dat dan weer wel.

Meer berichten