De Rietmolense leerlingen in hun nieuwe schoolshirtjes. Foto: PR
De Rietmolense leerlingen in hun nieuwe schoolshirtjes. Foto: PR

Sint Jozefschool gaat met Koningsspelen 'BinnensteBuiten'

Algemeen

RIETMOLEN - Voor de zesde keer werden de Koningsspelen gehouden in Nederland. Zo ook in Rietmolen. De Koningsspelen met als thema 'BinnensteBuiten' werden feestelijk geopend op de voetbalvelden van vv Rietmolen. Alle leerlingen werden 's morgens in een nieuw oranje schoolshirtje gestoken en de leerlingen van groep 8 droegen tijdens de opening hun nieuwe shirtjes 'binnenste buiten'. Aanleiding voor de nieuwe shirts was de lancering van het nieuwe schoollogo vorig jaar. Dit logo staat voor wat de basisschool nastreeft, namelijk: 'Aandacht voor wie je bent… en wat je doet'.

Vervolgens deed elke klas mee met een dansje op de landelijke soundtrack van de Koningspelen. Een gezamenlijke warming-up op het sportliedje Fitlala! Hierna werden er groepen gemaakt voor de diverse buitenspelen, tien spelen voor de onderbouw en tien spelen voor de bovenbouw! In totaal deden ruim 100 kinderen mee aan deze editie van de Koningsspelen.
Om het buitenspelen te blijven stimuleren werd tijdens de gezamenlijke lunch aan de kinderen nieuw buitenspeelgoed overhandigd. Het geld hiervoor hadden de kinderen zelf bij elkaar gespaard met de Jantje Beton actie.
Het was een dag met mooi weer en veel buitenplezier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant