De cursisten met hun begeleiders. Foto: PR
De cursisten met hun begeleiders. Foto: PR

Viscursus van Het Simmetje

Algemeen

DIEPENHEIM - Zaterdag 21 april werd de jaarlijkse viscursus voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden bij camping de Mölnhöfte aan de Nijhofweg 5 te Diepenheim. De opkomst was uitstekend. Er deden twaalf hengelaars mee in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar en deze werden begeleid door vier vrijwilligers van de vereniging.

De cursisten bekeken eerst drie filmpjes over Vissen doe je zo (vaste stok), van Ed Stoop, bekend van Vis Tv op een groot scherm en er werd van alles verteld, uitgelegd en voorgedaan over de mooie sport vissen. Ook werden er gezamenlijk enkele vistuigjes gemaakt. De cursisten waren zéér enthousisast. Na de vragenronde togen de vissers naar de waterkant bij camping de Mölnhöfte, om natuurlijk de kunst van het uitloden en peilen in de praktijk te brengen. Daarna werd er ruim anderhalf uur naar hartenlust gevist. De vissen hadden er helaas weinig zin in, want er werden in totaal maar twaalf vissen gevangen. De cursisten gingen enthousiast huiswaarts en mochten namens Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim de vishengel en het tuigje mee nemen naar huis en kregen nog een tasje met een jeugdwedstrijdoverzicht mee met een mooie sticker en een zak lokvoer. Het was een mooie en geslaagde middag voor cursisten en vereniging.
De eerste viswedstrijd voor de jeugd wordt gehouden op vrijdag 25 mei 2018 aan de Hofmaatvijver te Neede. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Beltman te Diepenheim om 18.15 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant