Voorjaarsfeest Markvelde 50 jaar

Algemeen

MARKVELDE - In het weekend van 4, 5 en 6 mei doet Markvelde weer de aftrap van het jaarlijkse seizoen van kermissen en zomerfeesten. Dit jaar is dat een heel bijzonder feest in Markvelde, want het is de vijftigste keer dat het voorjaarsfeest in de buurtschap gehouden wordt. Een gouden jubileum dat extra gevierd wordt en: wie jarig is trakteert!

De opgaande lijn van de afgelopen jaren wordt doorgetrokken met een programma dat stoelt op een bekende basis, maar ook weer een aantal nieuwe onderdelen kent. En vooral met héél véél muziek en gezelligheid. Dat begint al op vrijdag 4 mei met de M-factor, een programma voor en door iedereen die zich betrokken voelt bij Markvelde. Zang, dans en humor vieren de boventoon alvorens rond 22.00 uur de bekende DJ Rob Toonen het podium betreedt. Speciaal voor het jubileum heeft hij toegezegd naar Markvelde te komen en een spetterend feestje te bouwen. Dat doet hij samen met de band The Coffeecats. Deze vijfmansformatie won de band-contest bij Dancing Bruins in Saasveld. De band pakt je in en laat je genieten van ultieme hits, van een lekker potje rocken tot gezellig meezingen met de bekendere nummers. Ieder optreden is alsof het hun laatste is, terwijl ze pas net zijn begonnen!

Voordat zaterdag 5 mei wordt afgesloten met twee live bands in de feesttent is het al een drukte van belang geweest met de vele activiteiten op het feestterrein. Om 12.00 uur viert gezelligheid de boventoon bij de gezamenlijke lunch tijdens het zgn. Markvelds Tafelen. Daarna volgen de traditionele kinderspelen, het vogelschieten en nieuw op het programma: de spectaculaire zitmaaierrace, die om 17.00 uur begint. Deze speciaal geprepareerde racemonsters scheuren met snelheden tot 80 km/uur over de grasbaan. Meer dan 60 deelnemers hebben zich aangemeld voor deze wedstrijd uit het Overijssels Kampioenschap. De avond wordt geopend met een Piraten Battle in de aparte Piraten-tent. In de grote tent is het podium vanaf 22.00 uur voor de heren van Ancora met hun unieke mix van Shantymuziek, Irish folk en een flinke dosis pop. Veel van hun bekende zeemansliederen zullen uit volle borst meegezongen worden door het publiek. Vervolgens betreedt Kroepin het podium. Na een jaartje afwezigheid zijn de vijf rockers samen met de beeldschone zangeres Ylse weer terug in Markvelde. Met honderden optredens in de benen, zit het feest maken hen in de genen. Ze zorgen er voor dat bijna elk genre tijdens een medley op je afgevuurd wordt! De avond wordt muzikaal omlijst door de Capri Roadshow. Kortom genoeg ingrediënten voor een hele bijzondere en gezellige stapavond!

Op zondag begint het programma met een jubileumreceptie in de feesttent, want inderdaad 'wie jarig is trakteert!'. Er wordt even stilgestaan bij de voorgaande 49 voorjaarsfeesten, maar vooral ook genoten van de gezelligheid van de vijftigste uitgave. Vervolgens gaan de tractoren weer de strijd aan in de blubber van de Aalnkettelrace. Het spektakelstuk dat de laatste jaren voor veel modder, nattigheid, maar bovenal gein gezorgd heeft. De hele middag, die overigens gratis toegankelijk is, zijn er veel activiteiten op het feestterrein aan de Steenmorsweg. Er is een show met oldtimers, een grote zandbak voor de kinderen, een springkussen, een ballonnenclown en natuurlijk de sportieve zeskamp. Aansluitend is er in de tent feest met de mannen van de boerenrock-formatie Half um Half. Met hun 'Rock 'n Roll van eagn Groond' sluiten ze het voorjaarsfeest af en gaat de feesttent weer voor een jaartje dicht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant