Oranje Fonds geeft veel terug

BELTRUM - Kulturhus de Wanne Beltrum maakt belangstellenden attent op het belang van de collecte van het Oranje Fonds: dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland. Met de opbrengst steunt het Oranje Fonds maatschappelijke organisaties en laat het zien hoe belangrijk zij zijn voor velen. In Beltrum zijn er met name allerlei sociaal-maatschappelijke activiteiten in het Kulturhus die hiermee gerealiseerd kunnen worden. Denk aan: de Senioreninloop, het Eetcafé, het Petit Cafe en het wandelevenement Wandelen op Wielen.

Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst van hun eigen collecte houden en besteden aan hun doelstellingen. De andere helft gaat naar sociale initiatieven in de provincie waar gecollecteerd is. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. Zo wordt elke opgehaalde euro voor honderd procent besteed aan lokale sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.
Het Oranje Fonds is in 2002 ontstaan als huwelijkscadeau aan (toen) prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Zij zijn beschermpaar van het fonds.
Contactpersoon voor Beltrum is Karin De Roover, 0544-481836. Wie de collectant heeft gemist of nu al een bijdrage wil overmaken kan terecht op de online collecte webpagina: https://gelderland.oranjefondscollecteonline.nl/ en kan zoeken op de organisatie: Kulturhus de Wanne Beltrum.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten