Plannen voor woningen Esweg bekend

EIBERGEN - De bewoners van de Esweg in Eibergen weten waar ze aan toe zijn. Ze zijn op dinsdag 1 mei geïnformeerd over de plannen voor hun huizen. Twaalf daarvan worden gesloopt, en andere krijgen groot onderhoud. Tijdens de informatieavond in De Klok, waar ook de huurdersvereniging De Naobers voor werd uitgenodigd, vertelde projectleider Bart Ruiterkamp van ProWonen over de plannen. "Eind vorig jaar zijn mijn collega's op huisbezoek geweest bij de bewoners. Tijdens deze gesprekken hebben zij een goed beeld gekregen van de technische staat van de woning. In de afgelopen maanden hebben we de plannen uitgewerkt." Van de woningen die op termijn worden gesloopt is met het oog op de toekomst de huidige staat en daarmee de verhuurbaarheid onvoldoende. Ook zijn er in de Achterhoek in de (nabije) toekomst minder woningen nodig. Daarom wordt hier nu niet meer in (groot)onderhoud geïnvesteerd, aldus de de wooncorporatie. Vanwege de transparantie en open communicatie zijn de bewoners hier nu al over geïnformeerd. Wat er in de toekomst voor terugkomt, wordt het komende jaar uitgewerkt. De belangen van de bewoners wegen hierin mee.

Groot onderhoud
De meer karakteristieke woningen in de straat krijgen groot onderhoud. Ruiterkamp: "Deze woningen lenen zich meer voor onderhoud vanwege de toekomstige verhuurbaarheid van betaalbare gezinswoningen. Daarom is sloop nu geen optie. We pakken tijdens het groot onderhoud de douche, de keuken en het toilet aan. We passen ook zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen toe. Nummer 23 staat al even leeg, deze wordt nog voor de zomervakantie door Kreunen Bouw opgeknapt en ingezet als modelwoning."
Na deze informatiebijeenkomst worden huisbezoeken ingepland met de bewoners. Dan is er persoonlijke aandacht voor hun gevoel en worden woonwensen opgetekend. Zij kunnen vanaf 1 mei gebruik maken van alle onderdelen uit de vastgestelde spelregels. De bewoners die in een te slopen woning wonen, hebben, wanneer zij naar deze straat willen terugkeren, voorrang op andere woningzoekenden.

Meer berichten