De prijswinnaars. Foto: PR
De prijswinnaars. Foto: PR

Keurslager Boenders en Uw Groenteman, Ambachtelijke Slager De Hoeve uit Eibergen in de prijzen

Algemeen

EIBERGEN - De eerste Achterhoekse Asperge Verkiezingen werden dinsdag 8 mei georganiseerd in Hotel Bon Aparte te Lochem. Meer dan 25 deelnemers streden om de titel Achterhoek Asperge Ham-Salade-Wijn 2018. Een proefpanel van sommeliers, chef-koks en fijnproevers heeft zich afgelopen dinsdag weer achter gesloten deuren gebogen over de inzendingen. De uitslagen in de drie wedstrijd categorieën: Achterhoek Asperge Ham.

Goud: Keurslagerij Boenders te Eibergen; Zilver: Keurslagerij Vlogman te Vorden; Brons: Ambachtelijk Vleesbedrijf de Hoeve te Eibergen.

Achterhoek Asperge Salade: Goud: Keurslagerij Boenders te Eibergen; Zilver : Uw Groenteman | Ambachtelijk Vleesbedrijf de Hoeve in Eibergen; Brons: Keurslagerij Vlogman te Vorden.
Achterhoek Asperge Wijn: Goud: Wijnhandel Schaapveld te Zutphen met een Veiga de Princesa 2017 - Albarino - Rias Biaxas - Spanje; Zilver: Wijn van Helene te Lochem met een Tebaldo 2017 - Chardonnay Sauvignon Pinot Grigio - Marche - Italië; Brons: Wijnhandel Smit te Vorden met een SG 2016 - Sauvignon Gris - Loire - Frankrijk.

"Binnenkort gaan we de tweede Achterhoek Wild Verkiezingen 2018 weer voorbereiden en uitzetten onder de potentiële deelnemers in de Achterhoek", vertelt organisator Johan Langelaar van JR Wijn en Spijs uit Delden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant