Pigpop 2017. Foto: Koolmees Photography
Pigpop 2017. Foto: Koolmees Photography (Foto: Koolmees Photography )

Achtste Editie PigPop 26 en 27 mei

Zondag voor het gehele gezin, gratis entree voor iedereen

Door Henri Walterbos

BELTRUM - Ooit bedacht om ook in Beltrum een eigen festival te hebben. Ieder jaar weer een succes, en toch weer net even anders, weer verrassender dan de editie ervoor. 'Het knorrigste festival van Nederland' en dan knorrig niet in de betekenis van het menselijk chagrijnig, maar van het 'varkensvrolijke' en opgewekte. Dit jaar niet op de vrijdagavond en de zaterdag, maar de zaterdagavond en zondag de gehele dag. "De zondag is meer een dag om er met het gehele gezin op uit te gaan. Vandaar dat we dat gewijzigd hebben. De entree is gratis deze dag," vertelt Jochem Beunk, voorzitter van PigPop.

Zaterdagavond is het enkel muziek, maar wel met een fantastische line-up; "We zijn ontzettend blij met het muziekprogramma dat we kunnen presenteren. Hier steken we altijd veel energie in. De Kliko's, Bende van Ellende, The Travelin'Band, Myrthe, Lindsay Beaver & The 24th St. Wailers, The Hoochies, DJ Doubble B, Mengelmoes, Duketown Slim en Fabulous Fif-teen", aldus een blije organisator Hilbert Wiegerinck. Volgende week meer hierover in deze uitgave.

Zondag
Zondag rustdag gaat niet op voor PigPop, hoewel, de zondagmorgen kan nog van de rust worden genoten, om vervolgens vanaf 13.00 uur met hele gezin de totale PigPop-beleving te ondergaan. Jong en oud komt volledig aan de bak in 'pretpark PigPop'. Leuk wordt de Pubquiz. In teamverband vragen beantwoorden over uiteenlopende onderwerpen zoals tv, film, muziek, politiek, sport, wetenschap, geschiedenis, et cetera. Aanmelden kost 10 euro per team, dat uit maximaal zes personen mag bestaan. Of meer zin in een potje hartenjagen? Ook dat kan. In drie ronden wordt er beslist wie er kampioen wordt op het eerste open PigPop hartenjaag-kaarttoernooi. Deelname is gratis, opgeven kan voor beide via pigpop.nl. Daarnaast allerhande gekke kunsten van Tovenaar Tom, Professor Jelle met zijn proefjes en een Fifa-toernooi waarvoor opgave vooraf gewenst is via pigpop.nl. "Op zondag uiteraard ook muziek," vult Marleen Schilderink aan. "Geen dag PigPop zonder muziek. En niet met de minste acts met Bad Timing, waar Mart Hillen deel van uitmaakt, Small Time Crooks, Retro DJ Provo."

Biggenparadijs
Vanaf de eerste editie al een groot succes, het Biggenparadijs. Het is precies wat het woord al doet vermoeden. De totale beleving voor de allerkleinsten. Popcorn, suikerspinnen, ijs en chips. Daarnaast schminken, ballonfiguren van een ballonnenkoning, een eigen festivalkapsel in de Barbershop aan laten meten, of maak zelf een festivalhaarbandje en coole button, een fietsende draaimolen. De allerkleinsten vermaken zich deze zondag in de zandbak en bakken een zandtaart, terwijl de ouders gezellig kletsend aan de rand zitten. Daarnaast is een heuse stormbaan en het eerste Beltrumse kampioenschap kratstapelen.


pigpop.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden