FC Eibergen - Eibergse Boys 1918 (boven) en FC Eibergen 2018 (onder). Foto: PR
FC Eibergen - Eibergse Boys 1918 (boven) en FC Eibergen 2018 (onder). Foto: PR

Eeuwfeest FC Eibergen op De Bijenkamp

Algemeen

EIBERGEN – Op zaterdag 9 juni viert FC Eibergen het 100-jarig bestaan met een groots opgezet eeuwfeest op sportpark De Bijenkamp. Er is een afwisselend programma samengesteld, met voor elk wat wils. FC Eibergen is zelf pas in 2006 opgericht, maar is voortgekomen uit fusies tussen de verenigingen Sportclub Eibergen, SSSE, Eibergse Boys, SV DES en De Zwaluwen. Die laatste club zag op 18 april 1918 het daglicht en daarom wordt deze datum statutair als oprichtingsdatum van FC Eibergen gezien.

Het hele jaar zijn er tal van festiviteiten voor zowel de seniorleden als de jeugdleden. Onlangs, voorafgaande aan de officiële receptie, werd op De Bijenkamp een herinneringsmonument ter nagedachtenis aan de overleden leden onthuld. Burgemeester Van Oostrum overhandigde bij die gelegenheid de officiële Koninklijke Erepenning aan het bestuur.
Het eeuwfeest op 9 juni wordt tevens gezien als een grote reünie van verschillende teams, voormalige besturen en werkgroepen. Behalve de huidige leden, sponsors en supporters worden er veel oud-leden uit het hele land verwacht.
De festiviteiten op sportpark De Bijenkamp hebben zowel in clubgebouw De Eibarg als buiten plaats. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Opgave vooraf is niet nodig.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant