Kinderen genieten van een week vol plezier en ontspanning. Foto: Rob Weeber
Kinderen genieten van een week vol plezier en ontspanning. Foto: Rob Weeber

Dertigste editie Needse Speelweek

Algemeen

NEEDE - Ieder jaar weer worden zo'n dertig Achterhoekse kinderen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van zes tot twaalf naar door de Stichting Speelweek Neede getrakteerd op een week vol plezier en ontspanning. Onder de paraplu van een centraal thema is er iedere dag spel- en knutselaanbod, begeleid door zo'n 35 vrijwilligers. De hoofdlocatie dit keer is sportpark 't Haantje. Daar zullen alle activiteiten plaatsvinden, afgewisseld met af en toe een uitstapje. Het is dit jaar de dertigste keer dat de stichting het evenement organiseert.

Door Rob Weeber

Centraal dit jaar staat het thema feest/carnaval. Rondom de activiteiten is een themaverhaal geschreven, waarbij zelfs een liedje is gemaakt. Het programma omvat spelen, bouwen, knutselen, zwemmen en een uitstapje naar een pretpark in de omgeving. De ouders en/of verzorgers brengen en halen de kinderen iedere dag, maar op de afsluitende vrijdag bezoeken ze het grote afsluitingsfeest en kunnen dan zien wat er allemaal gemaakt is.

Gerrit Muis is voorzitter van de stichting en inmiddels al tien jaar aan het evenement verbonden. "We richten ons vooral op kinderen die bij de ouders en/of verzorgers thuis verblijven. Door deze week krijgen de laatsten ook even een paar dagen wat rust en ruimte in hun agenda. Het aanbod is breed en divers genoeg zodat ieder kind op zijn eigen manier kan meedoen. Dat lukt natuurlijk alleen als je ook voldoende gekwalificeerde vrijwilligers hebt. Gelukkig mogen we ieder jaar weer op een grote groep enthousiaste vrijwilligers rekenen. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk. Maar ook de sponsoren van de Speelweek zijn belangrijk voor ons. Hun (financiële) bijdrage is net zo essentieel en welkom."

Droom komt uit
Muis geeft aan dat er dit jaar voor het eerst een langgekoesterde droom van hem vervuld gaat worden. Naast de jaarlijkse Speelweek wordt er op 29 september in samenwerking met Junior Kamer De Berkellanden voor het eerst een themadag gehouden, met als thema 'Feest der Herkenning'. Het is een dag voor kinderen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van twaalf tot zestien, gehouden in het Natuurhûs in Neede. Die dag mogen de kinderen pannenkoeken bakken, spelletjes doen, film kijken en lekker chillen. Kortom, een heerlijk dagje uit dat om 21.00 uur eindigt. Het liefst zou hij een heel weekend voor hen organiseren, maar hij beseft dat 24-uurs begeleiding voor die leeftijd intensief is.

Zowel voor de Speelweek als voor de themadag zijn nog enkele plekken beschikbaar. Opgave kan via de website van de Speelweek.


www.speelweekneede.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant