Selectie van inzendingen tijdens de kunstwedstrijd 2015. Foto: BArt
Selectie van inzendingen tijdens de kunstwedstrijd 2015. Foto: BArt

BArt organiseert kunstwedstrijd 'Over de Grenzen'

Algemeen

BERKELLAND - De Kunstkring Berkelland Art heeft voor 2018 een nieuwe kunstwedstrijd uitgeschreven met als thema 'Over de Grenzen'. Na het grote succes van de vorige kunstwedstrijd in oktober 2015 hoopt de kunstkring ook deze keer weer op vele inzendingen. Hoewel de eerste inschrijvingen al binnen zijn, is nog niet het deelnemersniveau van vorige keer gehaald.

Door Rob Weeber

De wedstrijd staat open voor alle vormen van kunst, schilderijen, beelden, keramiek, textiel et cetera. Het soort werk is dus niet begrensd en dat is ook wat de titel bedoelt. Dat betekent niet dat ieder formaat welkom is. Naast dat het door de deur moet kunnen, vermeldt de website alle voorwaarden waaraan de deelnemers en kunstwerken moeten voldoen. De deelnemers behoeven echter niet per se uit Berkelland afkomstig te zijn, de inschrijving staat voor iedereen open, ook voor kunstenaars die uit Duitsland komen.

De inschrijftermijn sluit op 30 juni, de kunstwerken moeten uiterlijk 30 september zijn ingeleverd. De week erna zullen ze op een nog nader te bepalen plek worden tentoongesteld. Tussen 1 en 7 oktober kan iedere bezoeker tevens een stem voor de publieksprijs uitbrengen. In tegenstelling tot de vorige keer is er dit jaar geen mogelijkheid tot online stemmen. Op zaterdag 6 oktober zal de vakjury haar oordeel geven. Deze bestaat dit jaar uit Adrie Arendsman (beeldend kunstenares, Enschede), Fija Ossewaarde (keramiste, Diepenheim), Rudy Volbeda (landschapsschilder, Epse), Mark Markusse (voorzitter kunstenaarscollectief BREEKijzer, Ulft) en Martin Morsink (Lijstenmakerij Martin, Neede). Na zondag 7 oktober gaan de werken weer terug naar de eigenaar. Er zijn dit jaar drie juryprijzen te winnen, te weten 300, 200 en 100 euro voor plek 1, 2 en 3. De publieksprijs bestaat uit cadeaubonnen.

Het gaat goed met BArt. De belangstelling voor kunst neemt weer toe in Berkelland en dat merkt de kunstkring aan het groeiende aantal leden. Ook het aantal activiteiten vanuit de kunstkring neemt toe. De druk bezochte atelierroute met Pinksteren 2017 bijvoorbeeld staat voor 2019 weer op het programma. Verder wordt er in november een kunstquiz georganiseerd tijdens het kunstcafé in zaal Kerkemeijer in Ruurlo. Iedereen kan zich hiervoor te zijner tijd met minimaal twee deelnemers opgeven. BArt kom graag in contact met nieuwe mensen die het leuk vinden om ideeën te ontwikkelen en te helpen uitvoeren. Het lidmaatschap van BArt is hiervoor is geen voorwaarde. Verder zijn bestuursleden welkom. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via het secretariaat, informatie op de site. Daar staat ook meer informatie over de komende kunstwedstrijd.


www.kunstkringbart.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant