Een trotse Piet de Wit; hij stond aan de wieg van het schoolschaatsproject. Foto: PR
Een trotse Piet de Wit; hij stond aan de wieg van het schoolschaatsproject. Foto: PR

Eibergs schoolschaatsproject draagt na 25 jaar de naam van Piet de Wit

Algemeen

EIBERGEN - Het schoolschaatsproject Blij dat ik glij van de Eibergse Sport Federatie heet sinds gisteravond het 'Piet de Wit schaatsproject'. Dat gebeurde tijdens een goed bezochte ledenvergadering waarin Piet de Wit afscheid heeft genomen als bestuurslid van de Eibergse Sport Federatie (ESF).

Federatie voorzitter Johan Schot hield een toespraak en dankte hem namens de Eibergse, Rekkense en Beltrumse sportverenigingen voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren en voor alles wat hij heeft betekend voor de sport in Eibergen.

Piet de Wit is in 1984 een van de oprichters van ESF en heeft 34 jaar onafgebroken deel uitgemaakt van het bestuur. Hij stond aan de basis van de professionalisering van de organisatie, heeft een actieve rol gespeeld in het stimuleren en promoten van sportdeelname en was 25 jaar het boegbeeld van de jaarlijkse sportverkiezingen.

Ook stond hij aan de wieg van het zeer succesvolle schoolschaatsproject. Een samenwerking van ESF en de Eibergse IJsvereniging waar leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Beltrum, Eibergen en Rekken kunnen deelnemen aan vier schaatslessen in Enschede. Het project bestaat al zo'n 25 jaar en kent elk jaar weer 70-80 deelnemers. Als waardering voor zijn inzet wordt vanaf nu het jaarlijkse schaatsproject naar hem vernoemd: het 'Piet de Wit schaatsproject'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant