De judoka's die actief waren op het internationale toernooi in Luxemburg. Foto: PR

Mooie seizoensafsluiting Nippon Judo Achterhoek

Algemeen

BERKELLAND - Het werd een top-afsluiting wedstrijdseizoen Nippon Judo Achterhoek. Het weekend van 16 en 17 juni stond in het teken van de laatste wedstrijden van dit seizoen en wat een mooie afsluiting was dit voor de judoka's van Nippon Judo Achterhoek.

Op zaterdag 16 juni stond een groep judoka's op de Nederlandse Kampioenschappen teams in Nijmegen. Maar liefst zestig verschillende teams streden om de nationale titel tijdens de finaleronde van de jeugdteamcompetitie. Nippon Judo Achterhoek was hier vertegenwoordigd met een meisjesteam tot 15 jaar. In dit team zaten Puck Menkhorst (Zelhem), Romee Jaarsme (Borculo), Hieke Bielderman (Vorden), Isabelle Enklaar (Lochem), Britt Jaarsma (Borculo) en Senne Vaags (Winterswijk). Onder aanmoediging van coach en trainer Antoinette Hennink hebben ze hard gestreden maar konden helaas niet het podium bereiken. Dave Massop en Tycho Massop (Groenlo) van Nippon Judo Achterhoek namen ook deel aan de jeugdteamcompetitie en kwamen uit voor andere teams. Helaas hebben ook zij met de teams niet het podium bereikt.
Op zondag 17 juni ging een groep judoka's naar het internationale toernooi in Luxemburg. Het toernooi werd voor de 21ste keer gehouden met deelnemers uit onder meer Frankrijk, Duitsland, Zweden, Oostenrijk en Groot Brittannië. Ricardo Chirco (Borculo) ging mee als coach en wist bijna alle judoka's op het podium te helpen. Het zilver ging naar: Rick Bessels (Zelhem), Nick Wentink (Harreveld), Naomi Loffeld (Ruurlo) en Luuk van Nieuwland (Hengelo Gld). Brons was er voor de judoka's Gerben ten Have (Ruurlo) en Kira Essink (Barchem).
Het afgelopen seizoen was enorm succesvol voor Nippon Judo Achterhoek. Het judoseizoen kent veel wedstrijden van verschillende niveaus en op alle toernooien wist de judoschool mooie prijzen te behalen.