Polikliniek van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Foto: Gerard Muhlradt
Polikliniek van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Foto: Gerard Muhlradt

Nieuwe SKB polikliniek in Eibergen geopend

Algemeen

EIBERGEN - De nieuwe polikliniek van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in het Hageman Medisch Centrum aan de J.W. Hagemanstraat 46-2 in Eibergen is maandag 18 juni geopend. Hier kunnen patiënten terecht voor een afspraak bij een specialist of verpleegkundige, een onderzoek of een kleine ingreep. De polikliniek in het Hageman Medisch Centrum komt in plaats van de locatie in de Meergaarden in Eibergen.

Meer mogelijkheden
Vanaf 18 juni starten de artsen en verpleegkundig specialisten van het SKB met hun spreekuren in de nieuwe polikliniek. Daarnaast zijn er verschillende onderzoeken mogelijk zoals röntgenfoto's, echo-onderzoek, longfunctieonderzoek en een hartfilmpje (ECG). Ook zijn er een prikpost en een behandelkamer voor kleine ingrepen aanwezig. Voor patiënten uit Eibergen en omgeving betekent dit minder of soms zelfs geen reistijd naar het ziekenhuis in Winterswijk. Bij het maken van een afspraak in het SKB kunnen patiënten in de regio kiezen voor een afspraak in Eibergen of Winterswijk.

Goede ziekenhuiszorg dichtbij
Er is gekozen voor een uitgebreidere locatie in Eibergen om goede ziekenhuiszorg bereikbaar te houden voor de hele Achterhoek en een bredere geografische spreiding te realiseren. Daarnaast biedt het SKB in de nieuwe polikliniek meer specialismen en mogelijkheden. Zorgvragen worden steeds ingewikkelder. In veel gevallen moeten patiënten aanvullende onderzoeken ondergaan. Een deel van deze onderzoeken kunnen door de uitbreiding in de polikliniek in Eibergen plaatsvinden. Zo kunnen inwoners voor meer zorgvragen en diagnostiek op de polikliniek terecht. Daarnaast biedt een uitgebreidere polikliniek ook kansen voor meer samenwerking met andere zorgpartners in de regio.

Spreekuren diverse specialismen
De polikliniek van het SKB bevindt zich op de begane grond van het Hageman Medisch Centrum. Patiënten kunnen hier terecht voor bloedprikken, röntgenonderzoek, longfunctie-onderzoek, oogtesten en kleine medische ingrepen. Vanaf september is er ook echo-onderzoek mogelijk. De specialismen die starten zijn cardiologie, geriatrie, gynaecologie, kindergeneeskunde, longgeneeskunde, neurologie, orthopedie en reumatologie. De overige specialismen volgen in de maanden daarna.

Hageman Medisch Centrum
In het Hageman Medisch Centrum, vernoemd naar verzetsheld Jan Hageman, zijn ook andere zorgverleners gevestigd. Zoals onder meer twee huisartspraktijken, een apotheek, thuis- en ouderenzorg, een fysiotherapiepraktijk, Geestelijke Gezondheidszorg en diverse paramedische professionals.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant