De tafels van Eetgroep Rekken worden weer gedekt. Foto: PR
De tafels van Eetgroep Rekken worden weer gedekt. Foto: PR

'Eten verbindt' van Eetgroep Rekken een blijvertje

Algemeen

REKKEN – Een nieuw burgerinitiatief, 'Eten verbindt' van Eetgroep Rekken beleefde een mooie start op dinsdag 5 juni in dorpshuis Den Hof aan de Lindevoort. Er klonk applaus voor de koks Maria, Chris, Charon, Marco en Jacqueline voor het lekkere 'verbindende' eten. Mensen in Rekken kunnen zich nog opgeven voor de tweede keer samen eten. Dit driegangenmenu staat gepland op dinsdag 3 juli.

Naast een heerlijk driegangenmenu, ging het ook om kennismaken met onbekende gasten ht uitwisselen van ervaringen. Het onwennige 'waar gaan ik zitten' was snel voorbij omdat iedereen wel iemand kende. De tafelgesprekken kwamen op gang, er was zelfs een Gronings versje te horen. De stoelkeuze was vrij en het koksgilde at na het uitserveren gewoon mee.

Voor veel avond-eters was 's middags warm eten even wennen, maar als de sfeer en de kwaliteit van het eten op dit niveau blijft, gaat 'Eten verbindt' van Eetgroep Rekken vast een blijvertje worden. Vanaf oktober wordt er vier keer een avond-diner uitgeprobeerd.

Gek maar waar, meteen na het diner ging het wéér over eten. Het verbaasde dan ook niet dat sommigen zich meteen opgaven voor de volgende keer, dinsdag 3 juli om 12.30 uur (inloop vanaf 12.00 uur). De kosten zijn 7,50 euro. Opgave op intekenlijst die hangt in Den Hof, mail blaauboervendrig@gmail.com, bel 0545-431633 of 06-42649336.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant