Puck Langenbarg behaalde een zilveren medaille bij de NK jeugd. Foto: Marieke Schieven
Puck Langenbarg behaalde een zilveren medaille bij de NK jeugd. Foto: Marieke Schieven

Zilver voor Puck Langenbarg op NK jeugd te Steenbergen

Algemeen

EIBERGEN/STEENBERGEN - De Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd stonden op zondag 17 juni in Steenbergen op het programma.

Als eerste mocht categorie 5 jongens van start om 9.00 uur. Met hierbij nog geen Stofwolkers. Na de jongens was het de beurt aan Esra Goossens (Borculo), meisjes cat. 5. Het tempo lag hier hoog. Met bijna 40 deelneemster een grote groep. Esra werd deze dag 38ste.
Drie musketiers Nauk ten Thije (Eibergen), Stijn Berentsen (Groenlo) en Jelle Schieven (Zieuwent) startten in een groot peloton van 65 renners aan de start. Na de eerste ronde ontstond er al meteen een kopgroep van acht renners. Deze werden ook niet meer teruggezien. Jelle en Stijn zaten keurig in het peloton en reden dus voor plek 9. Nauk miste helaas de aansluiting maar kon in een groepje mooi tempo maken. Stijn had nog geluk dat hij een ronde vergoeding kreeg doordat zijn ketting eraf viel. In de eindsprint werd Stijn 26ste en Jelle 29ste.
Hierna was het de beurt aan de meiden cat. 6 met Indy Kappert (Markelo) en Imme Arink (Groenlo). Hier ook een grote groep van 56 rensters aan de start. Imme kon mooi mee met de eerste groep van nog maar 30 rensters. Indy moest de groep helaas laten gaan. Imme kreeg het steeds zwaarder en moest jammer genoeg 4 ronden voor het eind de groep laten lopen. Ze werd nog wel keurig 26ste en Indy werd 44ste.
In categorie 7 twee jongens uit Groenlo: Matz Damman (Groenlo) en Mike Krabbenborg (Groenlo). In deze groep de meeste aantal deelnemers, namelijk 75. Matz zat er heel goed bij in de eerste groep, maar helaas duurde de koers een paar ronden te lang. Hij moest het peloton laten gaan en viel terug in de groep van Mike. Samen snelden ze af naar de eindsprint. Mike werd 39ste en Matz 52ste.

Na de pauze was het de beurt aan de allerkleinste van de Stofwolk: Mirthe Hoftijzer (Eibergen) ging van start in categorie 1, de 8-jarigen. In deze groep ongeveer 15 rensters van start. Mirthe wilde graag op dat mooie grote podium staan, maar werd heel knap achtste.
Linn Berentsen (Groenlo) kwam uit in categorie 3, met 46 rensters aan de start. Zij kreeg luid applaus van onder andere haar opa en oma die speciaal naar Steenbergen waren afgereisd en haar 41ste zagen worden.
In categorie 4 was het de beurt voor Mikai Leistra. In deze groep van 50 renners ging hij zeer goed van start, maar halverwege de koers werd het echt zwaar en door het tempo moest hij de groep laten gaan. Hij werd 31ste.
Als laatste kwam Puck Langenbarg (Ruurlo) in de wedstrijd categorie 4. Na eerder een vijfde plaats in Amersfoort en een derde in Bodegraven-Reeuwijk werd met spanning gekeken naar deze wedstrijd. Puck had een goede start en zat steeds bij de eerste tien. Op een gegeven moment waren er nog maar 12 rensters over in deze eerste groep. Een renster was een klasse apart en reed weg bij deze groep. Puck reed heel slim de wedstrijd en wachtte rustig de sprint af, waar zij, na het zilver in januari bij het NK veldrijden wederom overtuigend het zilver won. Een mooie prestatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant