Mirella Smit en Jenny Pennings exposeren in De Huve. Foto: PR
Mirella Smit en Jenny Pennings exposeren in De Huve. Foto: PR

Expositie Kunstkring B-Art in De Huve

Algemeen

EIBERGEN - In de vitrines van Kunstkring B-Art in zlencentrum De Huve in Eibergen is het keramiek van Mirella Smit (Geesteren) en Jenny Pennings (Enschede) te bewonderen. Hun werk zal tijdens de zomermaanden juli en augustus te bezichtigen zijn tijdens de openingstijden van het zalencentrum aan de Grotestraat 52.Eibergen.

Toen, ongeveer zes jaar geleden, moeder Jenny en dochter Mirella beiden het gevoel hadden dat ze iets meer uit hun creatieve talenten konden halen dan waar ze tot dan toe in de gelegenheid waren geweest besloten ze samen bij de Kunstkring in Ruurlo een cursus te gaan volgen. Bij toeval (de meeste cursussen zaten al vol) werd het de cursus 'boetseren'.
Of toeval bestaat of niet; een feit is dat ze, eenmaal in aanraking gekomen met de vele mogelijkheden die klei nu eenmaal biedt, onmiddellijk het gevoel kregen dat ze de juiste keuze gemaakt hadden. En daarmee groeide ook de behoefte aan verdere ontwikkeling onder de deskundige leiding van professionele kunstenaars.
Het sprookje werd helemaal werkelijkheid toen ze de gelegenheid kregen om het thuis werken aan de hobbytafel achter zich te laten en in een uiterst charmant huis in Geesteren -ook weer samen- hun eigen atelier op te zetten en in te richten.
Ondanks het feit dat ze veel samen doen hebben ze toch hun eigen voorkeuren en werken ze ieder op hun eigen manier. Jenny's voorkeur gaat uit naar veelal kleurige mensfiguren, terwijl Mirella's kracht juist in dierfiguren ligt waarbij ze ernaar streeft om zoveel mogelijk hun karakters tot hun recht te laten komen.
Een kleine selectie van hun werk is dus nu te zien in 'De Huve'.
Bezoekers kunnen er op alle weekdagen terecht (behalve tijdens lunchtijd). De toegang is gratis.
Wie meer wil zien kan het best een bezoek brengen aan hun Keramiek Atelier aan de Molenweg 2 in Geesteren.
En wie zelf eens wil ervaren hoe het is om samen met Mirella en/of Jenny in een gezellige sfeer met klei te werken heeft daarvoor vrijwel elke woensdagochtend of zaterdagmiddag de gelegenheid. Een afspraak maken om op een andere tijd te komen kan altijd via 06-23286098.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant