IKC Juliana. Foto: PR Juliana
IKC Juliana. Foto: PR Juliana Foto: PR Juliana

Juliana neemt afscheid

Algemeen

EIBERGEN -De laatste week op IKC Juliana, voorheen de Julianaschool, stond vooral in het teken van afscheid nemen. Want niet alleen groep 8 nam afscheid, maar de Juliana zelf gaat per 1 augustus verder onder de naam IKC het Sterrenpalet.

Na een lange fusieperiode is de laatste stap een feit. Ook al is dit een zeer logisch gevolg van het jarenlange onderzoekstraject rondom krimp in Berkelland en leerlingenaantallen, de ‘sluiting’ van de Juliana doet toch een beetje zeer bij leerkrachten en ouders. De school, die vooral bekend stond om zijn kleinschaligheid en betrokkenheid bij de leerlingen, gaat in augustus fuseren met het Sterrenpalet. De scholen werken al geruime tijd samen en de leerkrachten functioneren als één team. De plannen voor het komende schooljaar zijn klaar. De klassen zijn deels samengevoegd, waarbij een groepsgrootte van maximaal 28 kinderen werd gewaarborgd, de leerkrachten hebben hun plek gevonden en de leerlingen en ouders weten waar ze aan toe te zijn. Het wachten is op de verbouwing van het pand van het voormalige Assink Lyceum aan de Prins Bernhardstraat waar het Sterrenpalet zich zal gaan vestigen. Eerder werd uitgegaan van een verhuizing in oktober, maar deze is nu uitgesteld tot de kerstvakantie. Tot die tijd maakt het kindcentrum gebruik van vier locaties: voormalige 3-Sprong, Willem Sluiterschool, Julianaschool en de opvang aan de Klaashofweg. De Juliana sluit dus niet letterlijk de deuren, maar blijft als locatie nog in gebruik.

De Juliana sloot haar tijdperk in de laatste week af met een spectaculair circus op school waarbij alle leerlingen, onder leiding van een professionele circusdirecteur, hun talenten mochten laten zien. Een dag later volgde het afscheid van de allerlaatste groep die de Juliana verlaat. Groep 8 schonk, mede dankzij Boomkwekerij Erwin Maas, een berkenboom aan het team. De berk staat symbool voor een nieuwe start, kracht en verandering. De boom zal straks op het nieuwe schoolplein aan de Prins Bernhardstraat een plekje krijgen. De laatste schooldag werd door het team, de leerlingen en hun ouders gezamenlijk afgesloten met een pannenkoekenfeest. Daarna is het genieten van de zomervakantie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant