Een hond aan het werk bij het schapen hoeden. Foto: PR
Een hond aan het werk bij het schapen hoeden. Foto: PR

Aanlegtest schapenhoeden voor herdershonden en veedrijvers

Algemeen

EIBERGEN - Op zondag 22 juli vindt er aan de Rekkenseweg 25 in Eibergen, op voormalige camping 't Holterveld, een bijzondere aanlegtest plaats. Deze aanlegtest is speciaal voor hondenrassen die van oorsprong voor het hoeden van schapen werden gebruikt maar die anders werken dan de Border Collie. Deze herdershonden werken in de zogenaamde 'traditional style'.

Naast het beoordelen of de honden het werken met schapen nog in zich hebben wordt er ook een sociale test afgenomen. Hierbij wordt de hond beoordeeld op gehoorzame en sociale aspecten.
Rassen die deze test kunnen afleggen zijn onder andere de Hollandse, Belgische en Duitse Herders, de Bearded Collie, Sheltie, Bouvier, Schotse Herder, Beauceron, Pyrenese Herder en de Schapendoes.
Het is mogelijk tijdens de testen te komen kijken.

Op deze dag is er ook een demonstratie van Flexinetten opzetten ten behoeve van de bescherming van de schapen tegen de wolf. Het Eibergse bedrijf van de Schapenhoeve laat een aantal verschillende opties zien. Er kunnen vragen gesteld worden en er wordt uitleg gegeven over het opzetten en hoe het beste een goede aarding te verkrijgen is om voldoende stroom op de netten te houden.
Ook is er een leuke prijsvraag waaraan iedereen gratis kan meedoen; zoek de fouten in een opgezette afrastering. Er kan een mooie prijs mee gewonnen worden.
De dag begint om 10.00 uur en eindigt ergens eind van de middag. Geen entree, gratis parkeren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant