Een van de wagens van een voorgaande editie. Foto: PR
Een van de wagens van een voorgaande editie. Foto: PR

Waar een klein dorp groot in kan zijn: bloemencorso Rekken

Algemeen

REKKEN - Op woensdag 22 augustus vanaf half twee in de middag trekt er weer een bonte stoet praalwagens door Rekken. De twaalf corsowagens begeleid door zo'n dertig kleinere wagentjes met in totaal 1,2 miljoen dahliabloemen zorgt wederom voor een prachtige aanblik.

Het 1.200 inwoners tellende Rekken is dan weer dagen en nachten in de weer geweest om deze creaties vorm te geven. Dit jaar moet door de droogte alles op alles worden gezet om aan de behoefte van bloemen te kunnen voldoen. Gebrek aan water om de planten te kunnen besproeien en de hoge temperaturen, zelfs boven de 35 graden, doet de planten niet veel goed.

Naast het corso is er natuurlijk het school- en volksfeest met zoals ieder jaar de volksspelen en het gezellig samenzijn. De start van het corso is ook de start van de feestelijkheden die bestaan uit drie avonden feest in de tent voor jong en oud. Tevens is er op de vrijdagmiddag om 14.00 uur een seniorenmiddag, een middag speciaal voor de 60-plussers. Als de ouderen de tent verlaten is er plek voor het voor Rekken nieuwe bedrijvenuurtje. Ook een bezoek aan de dahliatuin - geheel in het teken van 350 jaar Achterhoek - bij de Piepermolen is de moeite waard.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant