BinnensteBuiten 2017. Foto: Renée Seuren
BinnensteBuiten 2017. Foto: Renée Seuren

Eibergen gaat weer BinnensteBuiten

Algemeen

EIBERGEN - De dorpskern Eibergen kent zogenaamde 'binnen- en buiten'-ondernemers. Hun locatie is verschillend, maar hun doelstelling niet, namelijk gezamenlijk de saamhorigheid en leefbaarheid van het dorp bevorderen. En dus wordt er vanuit de event club van de Eibergse Ondernemersvereniging (EOV) van alles bedacht om dit te ondersteunen. Op zaterdag 25 augustus vindt voor de tweede keer het BinnensteBuiten-event plaats, een in opzet vernieuwend evenement dat de verbinding tussen de ondernemers onderling en tussen de ondernemers en de inwoners wil bevorderen met als rode draad de begrippen ambachtelijk, duurzaam, groen, authentiek en biologisch. Tussen 16.00 en 22.00 uur wordt het gedeelte ten westen van De Brink tot aan café De Stier omgetoverd tot een culinair gebied met diverse 'pleintjes'.

Aan tafel zitten Marieke Altena, lid van de event club van de EOV, en fotografe Renée Seuren, actief met de pr rondom het event. Ooit zelf winkelier in Eibergen geweest, maakte Marieke een paar jaar terug de overstap naar dienstverlening waarbij haar creativiteit ten volle ontplooid kon worden. "Het is lastig om steeds nieuwe dingen te verzinnen die aanslaan. Daarvoor moet je creatief en een doorzetter zijn. Gelukkig hebben we in de event groep van de EOV veel talent als het gaat om creativiteit en organisatievermogen. In 2016 begonnen we met de voorbereiding voor een nieuw event en in 2017 werd BinnensteBuiten voor de eerste keer gehouden. Het moest meer dan een markt met kramen zijn, een vorm van culinair festijn met authentieke, ambachtelijke, biologische en duurzame producten. De aankleding van de standplaats stond vrij, mits het geen standaard marktkraam was en paste binnen de sfeer van het thema. We deelden het gebied in kleinere 'wijkjes' in die we aankleedden met allerhande materialen zoals glazen potjes, stro, pallets, paraplu's, fietswielen et cetera. Er stonden ondernemers van binnen en buiten de kern, precies zoals de naam van het event weergeeft. Hetzelfde concept staat voor 25 augustus klaar. Ook nu hebben we het terrein weer ingedeeld en aangekleed. Er zijn drie ingangen waar het publiek naar binnen kan. Het mooie is dat het event niet puur op commercie gericht is, maar juist op sfeer en verbinding."

Inmiddels hebben zich 34 deelnemers aangemeld. Naast de ondernemers is er ook straattheater uit Enschede te zien van Hydra Theater, en speelt de Eibergse drumband Full Power regelmatig muziek op alternatieve instrumenten om de aanwezigen 'wakker te houden'. Wie meer wil weten over het event en de opzet ervan kan de promotievideo van Heleen Blaauw inzien, te vinden op de Facebookpagina van Binnenstebuiten (BinnensteBuiten Eibergen). BinnensteBuiten vindt plaats op zaterdag 25 augustus, van 16.00 tot 22.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant