Een sfeerbeeld van SEN 2017. Foto: PR
Een sfeerbeeld van SEN 2017. Foto: PR

Sen'76 wordt tweeënveertig

Algemeen

NEEDE - Tout Neede doet ertoe en dat is precies wat de organisatoren van de Sen '76 feesten beogen, een dorpsfeest voor iedereen, jong en oud. De Sen-feesten hebben al jaren dezelfde opzet, maar dat betekent niet dat de tijd stilstaat. Ieder jaar weer wordt het actuele muziekaanbod door de programmacommissie doorgrond. Concerten worden bezocht en beluisterd en tips worden verzameld, waarna de definitieve keuze wordt gemaakt. Het overgrote deel is verschillend ten opzichte van het jaar ervoor, maar zeker geldt ook dat wat goed is, behouden blijft. Zo keert op de woensdagavond vanaf 21.00 uur de Guilty Pleasure Disco Show terug omdat het in 2017 zo enorm aansloeg en gewaardeerd werd. En zo begint de Sen'76 op dinsdag 21 augustus aan haar 42ste verjaardag waarbij het verjaardagsfeest zeker niet ontbreekt.

Als de 21ste het feest van start gaat, wordt het aanpoten voor de bijna 300 onmisbare vrijwilligers waarop de organisatie steunt. Vanaf 19.00 uur gaat een nieuw onderdeel van start en wordt de tent omgetoverd tot een grote bruine kroeg. Het betreft hier dartwedstrijden, georganiseerd in samenwerking met de Noordijkse dartclub DC Five Tops en de Needse DC Vally's. Bovendien is er voor de jeugd het FIFA toernooi. Met maar liefst tien PlayStations 4 en tien 32inch-schermen kan er tegen elkaar gespeeld worden. Aanvang is 20.00 uur. De donderdagavond is traditioneel voor de Koepel Knoepel Playback. Er staan tien groepen op de deelnemerslijst die qua decor, dans- en zangprestaties weer het neusje van de amateurzalm zijn. Zoals ieder jaar is er op vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur het bedrijvenuurtje dat steevast in veel uurtjes uitloopt. Om 19.45 echter is het stoppen geblazen, want dan is de jeugd aan de beurt met een optreden van de Nederlandse rapper JEBROER (Timothy Kimman).

Wie tot in de late uurtjes doorgaat, loopt kans op zaterdagmorgen tegen 05.00 uur de eerste deelnemers aan de kinderrommelmarkt tegen te komen. Een goed plekje is immers onontbeerlijk voor een rendabele omzet. Officiële aanvang is 09.00 uur. Na de Koepel-Knoepelspelen in de middag is de afsluiting voor de band Boomerang en de Drentse ex-leadzanger van de Sjonnies, Ronnie Ruysdael, pseudoniem voor Jan Rabbers. Hij wordt ook wel de koning van de polonaise genoemd.
Net zoals vorig jaar is ook dit jaar de toegang tot de activiteiten vrij van kosten, met uitzondering van de vrijdagavond. Heel Nederland zingt, maar heel Neede viert feest, een traditie waar geen einde aan mag komen. Het volledige programma is te zien op de website van SEN '76.


www.sen76.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant