Fysio Eibergen-Boemerang verliest bekerwedstrijden

Algemeen

EIBERGEN - De volleybaldames van Fysio Eibergen-Boemerang traden zaterdag gehavend aan in de Pickerhal in Eibergen, waar ze een drietal wedstrijden moesten spelen voor de nationale beker. Steffi Noordink en Suzanne ter Horst waren afwezig, Mirjam Wentink-Hahne had last van een rugblessure en kon nauwelijks een bal slaan en Vera Bastiani is door een blessure een tijdje uit de running. En dat had gevolgen voor het resultaat: alle drie duels gingen verloren.

Theo Klaassen begon met Anniek van der Bout op de libero-positie, maar al snel bleek dat ze daar niet op haar plaats is. De eerste tegenstander van de middag, Pegasus uit Nijmegen had al snel door waar de zwakke plek zat en hield Fysio Eibergen door een sterke serve onder druk. De eerste set ging met 25-15 naar de ploeg uit Nijmegen. De tweede set was een kopie van de eerste, ook nu veel eigen fouten, een serve die niet liep en zowel het blok als de veldverdediging kwamen niet uit de verf. Verlies opnieuw 25-15.
De tweede wedstrijd was tegen een fanatiek Somas-Activia uit St. Anthonis. Deze ploeg speelt in de eerste divisie en gezien het resultaat uit de eerste wedstrijd waren de verwachtingen niet al te hoog. Maar Fysio Eibergen boorde onvermoede krachten aan en verraste Activia in de eerste set: de winst bleef in de Pickerhal, 25-21. In de tweede set stelde Activia echter orde op zaken en al snel keek Fysio Eibergen tegen een achterstand aan. Toch was het verzet nog niet gebroken en tot 10-13 en 10-15 bleven de Eibergse dames nog in het kielzog van Activia. Een foute beslissing van de eerste scheidsrechter op een in-bal van Fysio Eibergen, deed de ploeg de das om. De weerstand was gebroken en de set ging met 16-25 verloren. In de derde en beslissende set liep Activia over Fysio Eibergen heen en door slim en goed serveren won de ploeg uit St. Anthonis de set met 4-15 en de wedstrijd met 2-1.
De derde wedstrijd was tegen een oude bekende: Heva-VCV uit Varsseveld. Ook deze ploeg speelt in de eerste divisie. In het begin was VCV te sterk voor Fysio Eibergen, maar ook nu krabbelde de ploeg uit Eibergen weer overeind en kwam nog terug tot 18-20. De aanvalskracht van VCV gaf echter de doorslag en deze set werd met 19-25 gewonnen. In de tweede set min of meer hetzelfde patroon. Sterke serve van VCV, geen blok van Fysio Eibergen en de nodige stopfouten. Maar ook nu werd VCV verrast door een tussensprintje van Fysio Eibergen: de dames uit Eibergen kwamen zelfs even voor, 17-14. Maar een snelle time-out en een paar harde smashes van VCV sloopten Fysio Eibergen. Het bleef spannend tot het eind maar uiteindelijk won VCV deze set met 25-23 en de wedstrijd dus met 2-0.
Theo Klaassen had aan het eind van deze drie wedstrijden wat gemengde gevoelens. Goede dingen wisselden in hoog tempo de slechtere dingen af, maar zowel tegen Activia als VCV werd toch goed partij geboden en brak uiteindelijk de minimale bezetting de Eibergse ploeg op. Hij is dus gematigd optimistisch voor wat betreft de eerste thuiswedstrijd, a.s. zaterdag tegen Ormi uit Epe.